Regal Burger rastie ako huby po daždi. Po Rakúsku plánuje expanziu do ďalšej krajiny, zvažuje aj investora

  • Vznikli v roku 2014 a ich tržby za 4 roky vystúpili na viac ako 1 200 000 eur
  • V priebehu mesiaca otvorili 2 nové pobočky, v Žiline a Trenčíne
  • Tento rok plánujú ďalšie otváračky a to nielen na Slovensku
 srcset
Regal Burger
  • Vznikli v roku 2014 a ich tržby za 4 roky vystúpili na viac ako 1 200 000 eur
  • V priebehu mesiaca otvorili 2 nové pobočky, v Žiline a Trenčíne
  • Tento rok plánujú ďalšie otváračky a to nielen na Slovensku

Minulý utorok, hneď ako to bolo po sviatkoch možné, otvorili v trenčianskom OC Laugaricio novú prevádzku, v poradí už druhú za mesiac. Ide o kiosk, taký, ako sa im 16.decembra minulého roku podarilo spustiť aj v žilinskom Auparku. Vyzerá to, že Regal Burger otvára pobočky na počkanie. Darí sa im, ich tržby hovoria za všetko.

V Trenčíne najprv testovali

Minulý rok v lete testovali nový koncept v Trenčíne. Poskytli frančízu už existujúcej prevádzke s remeselným pivom. Volá sa Sokolovňa Pub a tak sa im to páčilo, že sa rozhodli ísť do Regal Burger biznisu. Preto pred piatimi dňami uzrela svetlo sveta prvá trenčianska pobočka Regal Burgeru v nákupnom centre.

Myslím si, že práve takouto cestou – pomôcť kvalitnému pubu spraviť efektívnu a kvalitnú kuchyňu, vieme rásť aj v menších mestách, kde to môže byť úspešnejšie, ako mať len klasickú prevádzku len s burgrami. To je obrovská výhoda Regal Burgeru ako konceptu – vieme pokryť rovnako kvalitným produktom rozličné spektrum prevádzok podľa toho, čo sa do danej lokality najviac hodí,“ vysvetľuje pre Startitup Martin Krchňavý z Regal Burgeru.

Rok 2020 bude pre Regal Burger opäť rušný, a vyzerá to, že aj úspešný. V otváraní prevádzok smelo pokračujú.

O pár týždňov otvárame v Bory Mall, neskôr počas roka je to Stanica Nivy, ale aj Nitra, Prešov a niekoľko ďalších prevádzok, chceme sa sústrediť na dotiahnutie nášho konceptu Streetfood, kde sa snažíme do foodcourtov dostať ako partnerov kvalitné externé street gastro prevádzky, ale vytvárame pod ním aj nové vlastné koncepty,“ prezrádza plány Jozef Bardík s tým, že naďalej by chceli zvyšovať potenciál brandu Chuck&Frida v Rakúsku.

Plánujú tiež začať pracovať na otvorení Regal Burgeru v ďalšej krajine. Chcú rásť rýchlejšie a tak zvažujú aj potenciálneho investora.

Dokážu stále zdolávať konkurenciu?

Ak neberieme do úvahy fastfoody, chalani z Regalu sú v rýchlosti prípravy svojich burgrov bezkonkurenční. Jedlo dokážu pripraviť za maximálne 8 minút. Používajú na to vlastný inteligentný systém.

Pre nás je konkurenciou najmä kvalitná, moderná gastronómia vo foodcourtoch a prirodzene aj dobre burgrárne v meste,“ hovorí pre StartitUp Jozef Kuzma z Regal Burgeru s tým, že s najlepšími streetfood podnikmi sú zároveň kamoši a navzájom si pomáhajú.

Pho je v Avione našim konkurentom, no v Eurovei je u nás v podnájme, Punjabi Dhaba je v našich priestoroch v Auparku aj v Eurovei,“ uvádza príklady Krchňavý a dodáva, že v modernom gastre sa jeden na druhého netreba pozerať cez konkurenčné okuliare. Dôležitejšie je pomôcť novým prevádzkam s potenciálom, dostať sa napríklad do nákupných centier a myslieť pritom na zákazníka.

Gastro konkurencia je však dnes neskutočne silná a prevádzky vznikajú a zanikajú doslova každý deň. Sú ešte stále tam, v tej gastro špičke, kde boli na začiatku, keď vznikali? Sú! Svoje postavenie si držia.

Zaujímavé je vidieť, kam sa ale pohol trh napríklad z hľadiska cenotvorby. Keď Regal prichádzal, boli sme 2x drahší ako konkurencia, keďže kvalita surovín a aj samotného burgra ako celku, bola niekde inde. Dnes si kvalitu produktu držíme, no snažíme sa držať si aj cenu a tá je už dnes jedna z tých nižších,“dopĺňa Jozef Bardík z Regal Burgeru.

6×13 – Česko versus Slovensko

Od roku 2014, kedy na Palackého ulici v Bratislave po enormnom úspechu na Pohode 2013, otvorili svoju prvú prevádzku, vôbec nazaháľajú. V každom väčšom slovenskom meste sa už nejaký ten burgrový podnik s označením Regal Burger nachádza. A okrem tých klasických, majú aj jeden na streche, na Hurbanovom námestí v Bratislave.

Hoci sa zima oficiálne začala už pred pár týždňami, na vyvýšenej terase si hostia Rooftop Regal užívajú jedlo aj dnes. Pohody a výhody tohoto netradične skvelého priestoru sa aj napriek mrazivým teplotám odmietli vzdať.

Viac čítaj TU >> Rooftop by Regal ponúka na svojej streche netradičné posedenie v iglu so škandinávskym nádychom

Všetky české pobočky sa nachádzajú v Prahe alebo v jej širšom centre.

Mäso z lokálnych fariem je pre tento podnik samozrejmosťou od začiatku. Našli si svojich dodávateľov na Slovensku aj v Čechách. Žemle im pečie pekár podľa ich vlastnej receptúry, pri výbere zeleniny stoja sami a ani kvality syru sa nemusíš obávať, pochádza totiž z Holandska. Takto nejako to v Regal Burgeri vyzerá a nové prevádzky rastú ako huby po daždi.

Regal ide za tebou všade, kde cíti potenciál, a na Slovensku to už s tým potenciálom problém prestáva byť.

Najnovšie video