Obľúbený bratislavský podnik na Grösslingovej ulici zatvára. Zničila ho pandémia

  • Možno si tam zvykol chodiť na kávu či obed
  • Kubista na Grösslingovej ulici v Bratislave zatvára nastálo
Kubista
Instagram/Kubista
  • Možno si tam zvykol chodiť na kávu či obed
  • Kubista na Grösslingovej ulici v Bratislave zatvára nastálo

Počas obdobia medzi prvou a druhou vlnou pandémie koronavírusu na Slovensku sme sa Kubistu opýtali, čo mu pomohlo zvládnuť ťažké časy. Bohužiaľ, napriek tomu, že mnohí zákazníci podnik podporovali a samotní tím sršal nádejou na lepšie časy, Kubista svoje brány pre zákazníkov zatvára.

Smutnú správu oznámil svojim verným zákazníkom na Instagrame. Za 8 rokov sme naplnili veľa brúch a zušľachtili veľa duchov, vyučili úžasných kuchárov, baristov aj čašníkov. Gastronómia je však zložená z dvoch paralelných nekonečných radov udalostí. Jeden rad tvorí radosť zo spokojných hostí a zmysluplnosť, ktorá z toho plynie. Ten druhý sú ťažkosti a prekážky na ceste k prvému. Druhý býva občas nekonečnejší ako nekonečno nekonečien. Vtedy je ťažko na všetkých frontoch. Na tom fronte ako dnes sme však ešte neboli, a tento boj sme prehrali,“ píše prevádzka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bystré Bistro Kubista (@kubistabratislava)

Kubista otvoril svoje dvere v dnešný deň naposledy. Napriek snahe vyhrať boj s pandémiou, čo sa podniku aj podarilo, dostala prevádzka pod nohy ďalšie poleno, ktorým bol nájom. Ten nezvládli uhradiť a preto z odchádzajú. „Kubista otvorí svoje dvere 6. 7. 2021, naposledy. Radi uvidíme všetkých našich drahých štamgastov, priateľov, bývalých zamestnancov aj okoloidúcich. Príďte sa rozlúčiť,“ dodávajú.

Na záver informujú, že dvere pre ľudí budú otvorené len do príchodu policajtov, do 11.00 hod. „Ďakujeme za priazeň naši drahí hostia, ďakujeme našim skvelým dodávateľom a fantastickým zamestnancom, ktorí ste z Kubistu spravili také úžasné miesto, ako bolo. Škoda, že sme sa nestretli za priaznivejších okolností. A tým to teda zajtra na Grösslingovej 26 hasne.

Podporuješ tvoje obľúbené reštaurácie aj počas pandémie?

Plniť bruchá a zušľachťovať ducha

„Hlavou hnacou silou je chuť plniť bruchá a zušľachťovať ducha – v dobrých aj zlých časoch. Postarať sa o našich zákazníkov a priniesť im radosť z kvalitného a poctivého jedla, na ktoré sú u nás zvyknutí. Celkovo by som určite za jednu z nosných myšlienok označila zachovanie cti gastra, ktoré síce dostávalo poriadne facky, ale my našu prácu robíme úprimne a so srdcom, a aj počas tých najhorších dní sme sa snažili dať do toho všetko,“ povedala nám v rozhovore v čase medzi prvou a druhou vlnou pandémie Bianka z Kubistu.

Tím viedla a motivovala dôvera, ktorá bola v podniku obrovskou pridanou hodnotou.Dôvera zákazníkov, dôvera v tíme, ale aj dôvera v zázraky. To je to, čo prevádzku udržalo do dnešných dní. Slovenské podniky však boli zatvorené pridlho. Cez 100 dní so zákazom otvorenia sa odrazilo nielen na tržbách, ale aj stratách financií na nespotrebovaných surovinách, či neschopnosti zaplatiť nájom.

ROZHOVOR: Obľúbené bistro Kubista bojuje ďalej. Robíme to úprimne a so srdcom, dávame do toho všetko

Od prvej vlny pandémie bolo možné požiadať si o príspevok na nájomné či zamestnancov, napriek tomu to mnohé z podnikov neustáli. Straty, ktoré priniesli nekonzistenté reštrikcie a pandémia, budú preživší doháňať roky.

„V našom prípade bolo načasovanie naozaj veľmi nešťastné, nakoľko sme boli už mesiac pred nástupom koronakrízy zatvorení z dôvodu rekonštrukcie, a akurát v týždni, keď sme boli pripravení na comeback, ohlásila vláda prvé protipandemické opatrenia, medzi nimi aj obmedzenia pohybu a prevádzkovania. Pre nás to znamenalo prekopanie najbližšieho fungovania absolútne od základov, nič zrazu nebolo tak, ako sme mali naplánované,“ opisuje Bianka príchod koronakízy do Kubistu.

Zdroje: Instagram/Kubista, Startitup

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá