Ránečko je pripravené dobyť celé Slovensko: „Koncept je veľmi atraktívny a zákazníkov máme po celej krajine“
- Raňajky pripravia až pre 600 ľudí
- Prevádzky chcú otvoriť aj v Žiline, Košiciach, Nitre a v Tatrách

- Raňajky pripravia až pre 600 ľudí
- Prevádzky chcú otvoriť aj v Žiline, Košiciach, Nitre a v Tatrách
Ránečko sa za úspešných 5 rokov fungovania stalo obľúbenou službou pre tých, ktorí si chcú dopriať kvalitné raňajky bez námahy. To, čo začalo ako víkendové súťaženie zakladateľov o lepšie raňajky do postele, sa premenilo na úspešný biznis s plánmi na celoslovenskú expanziu.
Dnes ponúkajú približne 100 rôznych jedál a 6 denných boxov. V ich sortimente nájdeš bagle, ciabatty, croissanty, focaccie, proteínové a ryžové kaše, ale aj sladké jedlá ako french toasty, mini palacinky, lievance či sladké croissanty. Každý víkend navyše prichádzajú s novým sobotným špeciálom, aby svoju ponuku ozvláštnili.
„Vieme sa prispôsobiť bezlepkovým či bezlaktózovým zákazníkom a upraviť jedlá podľa individuálnych požiadaviek,“ vysvetľujú zakladatelia. Ich služby využívajú nielen jednotlivci, ale aj firmy, hotely, tábory či organizátori eventov.
Kvalitu zabezpečujú starostlivým výberom surovín. Spolupracujú s lokálnymi pekárňami a väčšinu surovín si osobne vyberajú vo veľkoobchodoch. „Každé ráno pripravujeme od skorej hodiny všetky jedlá, ktoré na daný deň doručujeme,“ dodávajú.
Raňajky pripravia aj pre 600 osôb
Hoci je ťažké určiť presnú dennú kapacitu, Ránečko dokáže pripraviť catering aj pre 600 osôb. „Kľúčové je plánovanie a dostatočný čas na prípravu,“ vysvetľujú.
Ich najväčšou zákazkou doteraz bola príprava raňajok pre firmu so 600 zamestnancami v troch kancelárskych budovách a štyroch výrobných halách. Zaujímavosťou je aj zákazník, ktorý si objednáva raňajky do vlaku počas firemných teambuildingov. „Naposledy sme vyrážali s viac ako 100 boxami na vlakovú stanicu do Popradu, kde sme pripravovali raňajky na cestu späť do Bratislavy,“ spomínajú.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Plány na expanziu
Ambície Ránečka siahajú ďaleko za hranice Bratislavy. „Radi by sme sa do roka rozšírili do Žiliny, Košíc a Nitry,“ hovoria zakladatelia. „Určite by sme radi znovuotvorili prevádzku v Tatrách.“ Dlhodobým cieľom je dostať sa aj za hranice Slovenska.
„Tvrdo pracujeme na tom, aby sa z Ránečka stal brand, ktorý bude pre ľudí každodennou súčasťou,“ vysvetľujú. Hľadajú preto spoľahlivých partnerov vo väčších slovenských mestách, kde vidia veľký potenciál.
Napriek ekonomickým výkyvom, ako je napríklad nedávne zavedenie transakčnej dane, Ránečko pokračuje v raste. „Každý podobný zásah do podnikania nie je ľahký, ale sme tu od toho, aby sme hľadali nových zákazníkov a snažili sa bojovať s podobnými situáciami,“ hovoria.
Za svoj najväčší úspech považujú to, že rozbehli sen, ktorý ich živí a dáva prácu aj ďalším ľuďom. „Najpodstatnejšie je, že sa ľudia tešia z našich jedál, pravidelne si nás objednávajú a s viacerými máme už priateľský vzťah. To je znak, že to robíme dobre.“
Ak teda hľadáš kvalitné raňajky s osobným prístupom, Ránečko je správna voľba. A ak nežiješ v Bratislave, možno sa čoskoro dočkáš ich prevádzky aj vo svojom meste.
Čítajte viac z kategórie: Food biznis