Solárny domček na útese je skrytý pred zrakmi zvedavcov

  • Výhľad ponúka úžasný.
till-house-by-wmr-arquitectos-14
  • Výhľad ponúka úžasný.

Tento domček by si našiel naozaj ťažko, pokiaľ by si nevedel, kde hľadať. A práve toto bol zámer jeho stavby. Nie však iba to, aby ho bolo ťažko zbadať z cesty, po ktorej prechádzajú turisti či miestni obyvatelia, no aj preto, aby sa jeho výstavbou nepokazila celková panoráma tohto čarovného miesta.

till-house-by-wmr-arquitectos-5

foto: inhabitat.com

till-house-by-wmr-arquitectos-13

foto: inhabitat.com

Domček sa nachádza na vrchole vysokého útesu, kde sa žiadne iné domy nikdy nestavali. Je tu teda jediný svojho druhu, čo ešte viac pridáva na jeho výnimočnosti. Toto krásne miesto slúži ako únik z každodenného ruchu, kam si jeho majitelia chodia užiť príjemný víkend. Navrhnutý firmou WMR Arquitectos, tento domček sa môže skutočne nazývať domovom.

till-house-by-wmr-arquitectos-10

foto: inhabitat.com

till-house-by-wmr-arquitectos-8

foto: inhabitat.com

Postavený z dreva a poháňaný slnečnou energiou, tento domček je skutočný unikát, ktorý sa vyníma na úpätí útesu v Čile s dych berúcim výhľadom na Tichý oceán. Celková rozloha domčeka je 185 m2 a vyrobený je z jednoduchých prírodných materiálov, takže nenarušuje celkovú štruktúru okolia. Priestorná vonkajšia terasa sa rozlieha takmer na všetky strany- západnú, severnú aj južnú, a pred dažďom ju, rovnako ako aj obyvateľov tohto sídla, chráni krásna roštová konštrukcia.

till-house-by-wmr-arquitectos-7

foto: inhabitat.com

till-house-by-wmr-arquitectos-9

foto: inhabitat.com

till-house-by-wmr-arquitectos-12

foto: inhabitat.com

Veľkou dominantou sú nepochybne steny domu. Alebo skôr okná? Tiahnu sa totiž od podlahy až k plafónu, čím zaisťujú ten najlepší možný výhľad na široký oceán aj pobrežie v okolí domu. Vo vnútri vládne prírodný minimalizmus, ktorý dodáva pocit spojenia s prírodou už na prvý pohľad. Dokonca tu nájdeme aj drevené kachle na drevo, takže žiadna vysoká spotreba plynu nehrozí.

till-house-by-wmr-arquitectos-11

foto: inhabitat.com

till-house-by-wmr-arquitectos-3

foto: inhabitat.com

Toto hniezdo pozostáva z obývacej miestnosti, jedálne a kuchyne, ktoré sa nachádzajú v jeho strede a dvoma spálňami strategicky umiestnenými na opačných stranách. Spálne plynulo prechádzajú do stredu miestnosti, no v prípade potreby väčšieho súkromia stačí, že sa zatiahnu posuvné dvere a vzniknú tak tri celkom samostatné izby. Ako bonus tento domček ponúka aj jacuzzi, ktorá je ohrievaná ohňom a lokalizovaná je na južnej strane. Tento domček snáď ani nemá chybu.

till-house-by-wmr-arquitectos-4

foto: inhabitat.com

Model

foto: inhabitat.com

Zdroj a fotografie: inhabitat.com, zdroj titulnej foto: inhabitat.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech