Slovenskí enviroreportéri triumfovali na medzinárodnom fóre

Slovenskí enviroreportéri triumfovali na medzinárodnom fóre

Päť prvých a jedno druhé miesto získali slovenskí Mladí reportéri pre životné prostredie v medzinárodnom kole súťaže Young Reporters for the Environment. Príspevky slovenských reportérov triumfovali v konkurencii viac ako 200 príspevkov z 36 krajín sveta. Slovensko sa stalo najúspešnejšou krajinou, informuje TASR.

Ako informovala koordinátorka projektu pre Slovensko Klaudia Medalová, reportéri a reportérky ocenení v medzinárodnom kole spracovali témy Kolačínsky potok v Novej Dubnici, svetelné znečistenie, upcyklované nákupné vrecká ako alternatíva jednorazových, inšpiratívny príklad z trhoviska Miletičova v Bratislave, chov včiel v areáli gymnázia v Prešove a iniciatíva za bezslamkovú Spišskú Novú Ves.

„Ocenenie medzinárodnej poroty si veľmi vážime. Potvrdzuje, že máme mimoriadne šikovných žiakov i pedagógov a že mladým ľuďom veľmi záleží na dobrom životnom prostredí. V roku, keď bola klimatická aktivistka Greta Thunbergová nominovaná na Nobelovu cenu a desaťtisíce ľudí na celom svete žiadajú politikov, aby klimatickú krízu vyhlásili za top prioritu, nás to teší dvojnásobne. Snažíme sa, aj keď v malom, ísť príkladom, že aktivizmus za životné prostredie sa dá spojiť s konštruktívnym prístupom na lokálnej úrovni,” uviedla Medalová.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá