Terasa spoločnsti ESET poskytuje relax a dokonalý výhľad na Bratislavu

Podľa článku od Štefana Moravčíka, Archinfo.sk, Autori: Ing. arch Tomáš Dupkala Ing. arch. Štefan Petras Ing. arch Matúš Repka Ing. arch Pavol Ružbarský Ing. arch Barbora Luptáková / 4. apríla 2017 / Architektúra

zdroj: archív autorov

Minimalistický projekt exteriérovej terasy veľkej IT spoločnosti. Priestor pre stretávanie, relax, vyčistenie hlavy a posilňovanie sociálnych kontaktov.

Zámerom investora bola potreba pretvoriť terasu pripravenú na umiestnenie reklám a technológii na oddychovú zónu zamestnancov spoločnosti ESET.

 archív autorov

Návrh musel splniť tieto kritéria: Využitie výhľadov na Bratislavu / Vytvorenie miesta na relax / Vytvorenie miesta na organizovanie neformálnych rokovaní / Vytvorenie priestoru pre zhromažďovanie väčšieho počtu ľudí.

Majiteľom budovy boli stanovené tieto limity: Zachovanie konštrukcií predpripravených pri výstavbe objektu na umiestnenie reklám. Nainštalované prvky na terase nesmú ovplyvniť vonkajší vzhľad objektu. Z dôvodu nárazových vetrov musia byť všetky prvky pripevnené.

„Viac podobných článkov nájdeš na Archinfo.sk.“

 archív autorov

Priestor je rozdelený na dve zóny: oddychovú, orientovanú s výhľadom na zeleň – Sad Janka Kráľa a aktívnu, orientovanú s výhľadom na Staré Mesto. Terasu tvorí drevená platforma z ktorej vystupuje pódium s boxami na sedenie, kubusy so zeleňou a stoly.

archív autorov

Základný materiál, s ktorým sme pracovali, bolo prírodné drevo a prvky zelene. Z dreva, sú vytvorené všetky pochôdzne plochy, boxy na sedenie, stoly na státie a prvky pre umiestnenie zelene. Použili sme odolnú drevinu Termojaseň bez dodatočnej povrchovej úpravy, materiál postupne oxiduje a získava prirodzenú patinu. Zeleň napomáha zlepšovať mikroklímu a plní aj izolačnú funkciu medzi kanceláriami a terasou.

 archív autorov

Novovzniknutá terasa vytvára podmienky pre vznik ďalších aktivít spojených s prácou a relaxom. Terasa sa stala vyhľadávaným miestom pre zamestnancov. Tento projekt podnietil snahu a chuť budovať ďalšie takéto zóny v priestoroch spoločnosti.

 archív autorov
Autorský kolektív sa inšpiruje.
 archív autorov
Pridať komentár (0)