V Banskej Bystrici sa ocitol kúsok Vietnamu, aký nemá na Slovensku obdoby

  • Nam spolu so svojimi spoločníkmi otvoril už svoju druhú reštauráciu
  • Prevádzka prekvapí nielen jedlom
  • Ich chrumkavá ryža je iný level gastropôžitku
Startitup_ Martin Papai
Startitup/Matej Hlbočan
  • Nam spolu so svojimi spoločníkmi otvoril už svoju druhú reštauráciu
  • Prevádzka prekvapí nielen jedlom
  • Ich chrumkavá ryža je iný level gastropôžitku

Vietnamská kuchyňa si zažila svoje veľké boom na slovenskej gastroscéne. Mňa osobne napríklad veľmi teší, že sme sa dostali z pomyselnej éry ázijských bistier, kde v ponuke nájdeš ostrokyslú polievku, vyprážaný syr a kebab zároveň. Obdobie, keď si prepálený týždenný olej cítil už z ulice, je preč.

Doteraz som mal pocit, že absolútnou špičkou je jednoznačne Phong Nam na Miletičke. NhàBè v Banskej Bystrici však urobilo naozaj veľký zmätok v mojom pomyselnom rebríčku. 

Stará tržnica ako miesto pre skvelé gastro

O naozaj veľmi krásnom projekte Stará tržnica som sa už rozpísal v predošlej recenzii a celkom isto nie naposledy. Preto by som opäť rád podotkol, že aj pri konverzácii so zamestnancami z NhàBè som sa utvrdil v tom, aká skvelá komunita podnikov to je. Je skvelé vidieť, ako sa gastro navzájom podporuje.

Vráťme sa však naspäť k NhàBè. Popravde ide o skôr nenápadnú prevádzku, no o to viac ťa prekvapí, čo sa skrýva za sklenenými dverami.

Akonáhle prejdeš cez vchod, tak sa ocitneš v plne modernej reštaurácii, ktorá mňa osobne uchvátila dizajnom, aj napriek tomu, že industriálny štýl v gastre je už trošku klišé.

Odhalené stropy, žiarovky iba na kábloch a kovové doplnky. Takto predsa vyzerá už každá druhá kaviareň a bistro.

tržnica
zdroj: Startitup/Matej Hlbočan

To, ako však spojili v NhàBè surovosť betónových stien s otvorenou kuchyňou a svetlami, je absolútne nádherné. Tým, že okien nie je v priestoroch najviac, museli pristúpiť k možnosti strešného okna. Toto strešné okno však rozptyľuje svetelný lúč na asi ten najväčší klenot celej reštaurácie – otvorenú kuchyňu.

Zaujímalo by ma, prečo sa trend otvorených kuchýň začal dostávať do povedomia až teraz. Veď to je absolútne brilantný koncept. Priamo vidíš, čo sa s tvojím jedlom deje.

Veď predsa pokiaľ nedôverujem kuchárovi na sto percent, tak neviem, ako mám dôverovať jedlu, ktoré vyšlo spoza zatvorených dverí. Jednoducho tento koncept pre mňa predstavuje akúsi otvorenosť a úprimnosť v tom, čo reštaurácie robia.

Reštaurácia s príbehom

Najväčším bonusovým bodom v akomkoľvek podnikaní je pre mňa myšlienka. Zbožňujem prevádzky, ktoré majú za sebou nejakú ideu, príbeh alebo cieľ, ktorý im dodáva výnimočný charakter. Inak to nie je ani v prípade NhàBè.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá