V centre Bratislavy nájdeš reštauráciu svetovej kvality. Otestovali sme ju pre teba

  • Reštaurácia The Taste patrí k moderným a príjemným priestorom, kde si zároveň dáš aj dobré jedlo
  • Zaujme invenčnou kuchyňou a skvelými vínami
  • Je to jeden z mála podnikov s najširšou ponukou rozlievaných vín vďaka ich modernému chladiacemu systému
StartitUp
zdroj: archív Startitup
  • Reštaurácia The Taste patrí k moderným a príjemným priestorom, kde si zároveň dáš aj dobré jedlo
  • Zaujme invenčnou kuchyňou a skvelými vínami
  • Je to jeden z mála podnikov s najširšou ponukou rozlievaných vín vďaka ich modernému chladiacemu systému

Reštaurácia The Taste bola pôvodne miestom, kde si môžeš dať víno. Pred rokom sa zmenila na miesto, ktoré ponúka aj skvelé jedlo. Za konceptom stojí slovenský vinohradník a vinár, Miroslav Fondrk.

Snažíme sa mať v čo najväčšom počte zastúpené kvalitné slovenské vína a, samozrejme, každý významnejší vinársky región vo svete. Vínnu kartu zostavujeme spolu s naším sommeliérom Gabrielom Kollárom, ktorý patrí medzi najlepších na Slovensku a má skúsenosti z Michelinskej reštaurácie,“ vyjadril sa M. Fondrk pre  Startitup.

The Taste/StartitUp
zdroj: The Taste/StartitUp

The Taste patrí k podnikom, ktoré oslovia svojím minimalizmom a čistými líniami. Predná časť podniku ti ponúkne príjemné slnečné svetlo, ktoré si užiješ v čase obeda. Zadná časť ponúka prítmie a večernú intimitu.

Viac čítaj TU>>Je slovenské víno skutočne slovenské? Pravda o ňom ťa určite nemilo prekvapí

Ak patríš k fanúšikom vína, v The Taste ťa určite oslovia aj zaujímavé eventy, ktoré sa točia najmä okolo vína. Najbližšie to bude špeciálna odrodová ochutnávka 10 druhov vín vedená sommeliérom Gabom Kollárom. Budeš ju môcť navštíviť už 18. septembra a 25. septembra ti Martin Pomfy predstaví nové ročníky vína.

The Taste/StartitUp
zdroj: The Taste/StartitUp

Extrémny výber rozlievaných vín

O tom, že v tomto priestore nie je núdza o kvalitné pitie, svedčí fakt, že na lístku nájdeš viac než 1 000 vín. Nájdeš tu širokú ponuku bielych, červených a ružových, ale môžeš si vybrať aj z ponuky champagne, prosecco, ale aj šumivých vín a sektov. Vďaka „chladničke“ so špeciálnou technológiou môžeš ochutnať obrovské množstvo z nápojového lístka. Víno vďka tomuto systému zostáva čerstvé.

Chladiaci a dávkovací systém/StartitUp
zdroj: Chladiaci a dávkovací systém/StartitUp

Z vinárne reštaurácia

The Taste má slovo chuť už vo svojom názve a tak sa majiteľ rozhodol obohatiť vínny priestor aj o jedlo, ktorého prípravu vložil do rúk šéfkuchára Ivana Kuchára, ktorý sa so svojím prístupom k práci netají.

„A čo som sa mal stať murárom s takým menom? Keď chystám jedlo, ruky mi neriadi mozog, ale srdce. Ideálne, keď je poriadne rozbúchané. To je dôvod, prečo nemám rád hotelové reštaurácie – je tam nuda. Moje kuchárske srdce potrebuje akciu, tak som si kardio cvičil u tých najlepších – UFO, Paparazzi, Mama & Papa a naposledy v Riu. Najradšej spomínam na môjho ‚osobného trénera’ Maťa Korbeliča,“ píše o sebe kuchár na webe reštaurácie.

The Taste/StartitUp
zdroj: The Taste/StartitUp

Kuchár nechce variť pre šéfkuchárov, ani súťažiť na Instagrame a porovnávať sa s ostatnými. Jeho cieľom je variť pre ľudí a atmosféru. V The Taste našiel kuchyňu, ktorá je podľa neho na to ako stvorená. Na jeho menu nájdeš aj vegetariánsku ponuku a na požiadanie sa prispôsobí aj potravinovej intolerancii. Nám upravil výborný šalát, kde kura nahradil fetou z ovčieho syra.

Gepostet von The Taste – Wine&Food am Freitag, 6. September 2019

 

Menu, ktoré reštaurácia The Taste ponúka, je jeho dielom. Nastavil ho tak, aby vyhovovalo jeho vkusu, ale aj priestoru.  V The Taste môžeš ochutnať skvelú grilovanú chobotnicu so šošovicou, ktorá zaujme na prvý pohľad.  Odporúčame aj tatarák z tuniaka žltoplutvého s cícerom a feniklom.

Grilovaná chobotnica/StartitUp
zdroj: Grilovaná chobotnica/StartitUp

Okrem tataráku poteší aj pečená pražma kráľovská či šalát z rímskych listov s kuracími prsiami. Tie sú marinované v červenom víne a podávajú sa so sušeným žĺtkom, šunkou iberico a krémovým dressingom z parmezánu a ančovičiek. My sme si vybrali grilované kalamáre s mikro bylinkami a domáci cibuľový chlieb, ktorý pre reštauráciu pečie miestna pekáreň.

Grilované kalamáre/ StartitUp
zdroj: Grilované kalamáre/ StartitUp

Menu The Taste sa nešpecializuje len na dobroty z plodov mora, ale ponúka aj modernejšie variácie klasík. Medzi tie patrí hovädzí burger s nakladanými paradajkami, slaninou, cheddarom, domácimi hranolčekmi a petržlenovou majonézou, ale aj dobroty ako filet mignon a flank steak USDA prime. Hydinu na lístku zastupuje kurací supreme s hráškom, konfitovanými zemiakmi a rímskym šalátom. Nás oslovilo teľacie osso buco, gremoláta, jus a koreňová zelenina ako príloha. Za hlavné jedlo v The Taste zaplatíte od 14 do 20 eur.

Teľacie osso bucco/StartitUp
zdroj: Teľacie osso bucco/StartitUp

Okrem klasického menu reštaurácia ponúka aj obedové menu. Tomu dominujú polievky, na ktoré je radosť pozerať. Treba sa pripraviť, že menu nebude za 4,50 eura, ale priplatiť si sa v tomto prípade oplatí. Obedové menu ťa vyjde na 9,90 eura a šalátové menu na 8,90 eura. V cene je aj pohárik vína.

Najnovšie video