Veľa Slovákov nevie ako piť správne kávu. Mýlime si piccolo za espresso
- V tomto rozhovore ťa do sveta prémiovej kávy zoberie CEO pražiarne a kaviarne black. Alexander Nagy
- Slováci si dávajú do kávy mlieko, cukor a kadečo ďalšie. U našich zákazníkov sa snažíme, aby vyskúšali ten pravý kvalitný základ, poctivú kávu
- Keby otváral kaviareň, určite by kúpil kávostroj o 2000 eur lacnejší a radšej zainvestoval do kvalitného mlynčeka, radí Alexander
- V tomto rozhovore ťa do sveta prémiovej kávy zoberie CEO pražiarne a kaviarne black. Alexander Nagy
- Slováci si dávajú do kávy mlieko, cukor a kadečo ďalšie. U našich zákazníkov sa snažíme, aby vyskúšali ten pravý kvalitný základ, poctivú kávu
- Keby otváral kaviareň, určite by kúpil kávostroj o 2000 eur lacnejší a radšej zainvestoval do kvalitného mlynčeka, radí Alexander
V tomto podcaste sa rozprávame s Alexandrom Nagyom, zakladateľom pražiarne a kaviarne black.
Porozprával nám, akú kávu majú Slováci najradšej, a že espresso je taliansky vynález. Vo svete sa však najčastejšie pije káva celkom inak. Ako sa dostane prémiová káva z plantáže na Slovensko a čo všetko sa môže v chuti objaviť? Slovenské pražiarne zažívajú veľký boom a ľudia začínajú vyhľadávať kvalitnú kávu. Niektorí však stále nevedia rozdiel medzi espressom, ristrettom, filtrovanou kávou.
Znamená otvoriť si kaviareň jasný zisk? Alexander Nagy pracuje v gastre a pohostinstve celý život a toto odporúča každému, kto chce v tomto biznise začať. Hovorí, že barista nie je len človek, ktorý ti spraví espresso alebo pekný obrázok na capuccine. Viac sa dozvieš v tomto videu.