Veľa Slovákov nevie ako piť správne kávu. Mýlime si piccolo za espresso

  • V tomto rozhovore ťa do sveta prémiovej kávy zoberie CEO pražiarne a kaviarne black. Alexander Nagy
  • Slováci si dávajú do kávy mlieko, cukor a kadečo ďalšie. U našich zákazníkov sa snažíme, aby vyskúšali ten pravý kvalitný základ, poctivú kávu
  • Keby otváral kaviareň, určite by kúpil kávostroj o 2000 eur lacnejší a radšej zainvestoval do kvalitného mlynčeka, radí Alexander
91116558_980942292303100_2063853672604893184_n
Redakcia Startitup
  • V tomto rozhovore ťa do sveta prémiovej kávy zoberie CEO pražiarne a kaviarne black. Alexander Nagy
  • Slováci si dávajú do kávy mlieko, cukor a kadečo ďalšie. U našich zákazníkov sa snažíme, aby vyskúšali ten pravý kvalitný základ, poctivú kávu
  • Keby otváral kaviareň, určite by kúpil kávostroj o 2000 eur lacnejší a radšej zainvestoval do kvalitného mlynčeka, radí Alexander

V tomto podcaste sa rozprávame s Alexandrom Nagyom, zakladateľom pražiarne a kaviarne black.

Porozprával nám, akú kávu majú Slováci najradšej, a že espresso je taliansky vynález. Vo svete sa však najčastejšie pije káva celkom inak. Ako sa dostane prémiová káva z plantáže na Slovensko a čo všetko sa môže v chuti objaviť? Slovenské pražiarne zažívajú veľký boom a ľudia začínajú vyhľadávať kvalitnú kávu. Niektorí však stále nevedia rozdiel medzi espressom, ristrettom, filtrovanou kávou.

Znamená otvoriť si kaviareň jasný zisk? Alexander Nagy pracuje v gastre a pohostinstve celý život a toto odporúča každému, kto chce v tomto biznise začať. Hovorí, že barista nie je len človek, ktorý ti spraví espresso alebo pekný obrázok na capuccine. Viac sa dozvieš v tomto videu.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK