Ako si doma spravíš najvyhrotenejšiu pizzu na Slovensku? Strýco Filip má na ňu recept

play icon

Pizza. Obľúbené jedlo naprieč všetkými generáciami by sme pokojne mohli premenovať na „najlepšie jedlo na svete”. V jednej z prvých epizód Strýc Food sme pre teba našli tú najvyhrotenejšiu pravú taliansku pizzu v Bratislave, a preto sme sa rozhodli, že nám Strýco Filip ukáže, ako sa pripravuje domáca pizza. Nie každý má také nadanie alebo možnosti na prípravu pizze ako Strýco Filip, pre takých je najvhodnejším variantom práve mrazená pizza, ktorú sme si pripravili na porovnanie s tou domácou.

Pizza Ristorante si vďaka pravidelným inováciám a neustálemu rozširovaniu sortimentu o atraktívne druhy získala srdcia a žalúdky mnohých Slovákov, z ktorých si až 30 % vychutná mrazenú pizzu aspoň raz za mesiac. Nová receptúra pízz Ristorante ťa poteší vylepšenými nutričnými hodnotami. Cesto obsahuje o 30 % viac vlákniny a 18 % menej rastlinného oleja. Čo je ešte super? Nielenže sú všetky suroviny čerstvé a kvalitné, ale pochádzajú aj z udržateľných zdrojov.

Áno, domáca pizza môže znieť lákavo, ale stojí tá námaha za to? Drahé ingrediencie a pol dňa práce v kuchyni v porovnaní s približne 10 minútami prípravy mrazenej pizze sa nedá porovnať. Mrazená pizza neznamená zlá pizza. Mrazenie je z hľadiska zachovania všetkých živín a správnej chuti najlepším spôsobom konzervácie potravín. To je dôvod, prečo majú hlbokozmrazené výrobky často vyšší podiel vitamínov než tie čerstvé.

Ako zabodoval Strýco Filip so svojou domácou pizzou? To sa dozvieš v najnovšej epizóde Strýc Food.