Vzdal sa života na exotickom ostrove a rozbehol biznis pri Bratislave. Varí tu s príchuťou Karibiku

  • Curacao je ostrov pri pobreží Venezuely, jedna z krajín Holandského kráľovstva
  • Irving túto exotiku vymenil za Slovensko, konkrétne Rovinku
Irving's kitchen, Unsplash/Stephan van de Schootbrugge
  • Curacao je ostrov pri pobreží Venezuely, jedna z krajín Holandského kráľovstva
  • Irving túto exotiku vymenil za Slovensko, konkrétne Rovinku

Irving Hermelijn sa narodil na ostrove Curacao. Žil a pôsobil hlavne v Holandsku, no partnerku si našiel zo Slovenska, konkrétne z okolia Galanty.

„Moja manželka pochádza zo Slovenska a po 15 rokoch sme sa rozhodli presťahovať z Holandska na Slovensko. Pracoval som ako šéfkuchár v reštauráciách, hoteloch a na pasažierskych lodiach pre rôzne spoločnosti,“ hovorí Irving.

Irving sa rozhodol pre nečakaný krok – rozbehnúť biznis v Rovinke, a to food corner s názvom Irving’s kitchen.

„Je to gastroprojekt jedného človeka. Podnikám sám, ale s podporou a pomocou mojej manželky a celej rodiny. Veril som, že ak prídem s kvalitným produktom, zákazníci to ocenia a biznis bude úspešný. Bolo to správne rozhodnutie, ktoré nám prinieslo radosti aj starosti. Ale urobil by som to tak znovu.“

Vyváral aj susedom

Jeho podnikanie sa stalo realitou vďaka stretu niekoľkých impulzov. V čase pandémie nového koronavírusu sa zatvorila reštaurácia, pre ktorú vtedy pracoval, a to ho nakoplo.

„Nedokázal som len tak sedieť, a preto som začal variť nielen pre moju rodinu, ale aj pre susedov. Ich pozitívna odozva a často kladená otázka, či si otvorím svoj vlastný biznis, boli pre mňa impulzom na splnenie si môjho dlhoročného sna o vlastnom gastrobiznise.“

Irving otvoril takzvaný karibský food corner. Vysvetľuje, že v Karibiku sa stretávajú chute z rôznych krajín. „My varíme pre našich zákazníkov z čerstvých surovín medzinárodné jedlá, ale vždy s príchuťou Karibiku.“

Začať podnikať ma stálo na začiatku veľa potu, sĺz a peňazí.

Majiteľ sa riadi tým, že si treba stáť za svojím plánom a mať v živote správnu dávku vytrvalosti a rozhodnosti. „Pri podnikaní je dôležité mať odvahu a nebáť sa.“

Podnikať začal v roku 2022 takže najviac a veľmi nepríjemne ho prekvapilo zdražovanie a občas aj komunikácia v slovenčine, ktorá je preňho cudzím jazykom.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá