Zmrzlináreň Luculus potvrdzuje, že so srdcom zmrzlinára sa musí človek narodiť

  • Nie je to talianska, bulharská ani balkánska zmrzlina. V Luculus majú poctivú slovenskú zmrzlinu, na ktorú ľudia už roky nedajú dopustiť.
luculus
facebook.com/LuculusIceSaloon
  • Nie je to talianska, bulharská ani balkánska zmrzlina. V Luculus majú poctivú slovenskú zmrzlinu, na ktorú ľudia už roky nedajú dopustiť.

Zmrzlináreň Luculus na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave poznali ešte naši starí rodičia. V tejto prevádzke, ktorá spája cukráreň a zmrzlináreň, pracuje už piata generácia zmrzlinárov.

Luculus pôsobí na Slovensku od roku 1954. Po celý čas sa zameriavajú predovšetkým na čerstvé a kvalitné suroviny, pričom je pre nich veľmi dôležitý názor a hlavne spokojnosť ich zákazníkov. Preto držia krok s dobou, neustále vymýšľajú nové príchute a vylepšujú svoje receptúry. Práve ich poctivý a ľudský prístup k biznisu im zaručil popredné miesto na zmrzlinárskom trhu v hlavnom meste.

foto:facebook.com/LuculusIceSaloon

Aj v Luculus sa snažia prispôsobovať požiadavkám ich zákazníkov. Podla nich potom prispôsobujú aj ich ponuku zmrzliny a koláčov.

„Snažíme sa ponúkať produkty pre široký okruh zákazníkov, a preto okrem tradičných zmrzlín a príchutí ponúkame tiež napríklad sorbety, diabetické a vegánske zmrzliny. Základným tajomstvom úspechu však je, že vyrábame naše zmrzliny s radosťou a zo srdca.“

foto:facebook.com/LuculusIceSaloon

To ako sa ich zmrzlina vyrába však podlieha prísnemu tajomstvu a nikto okrem rodiny, nemá k unikátnej receptúre prístup.

„Naša jedinečná rodinná receptúra sa vždy odovzdáva z generácie na generáciu, takže ju pozná len niekoľko členov našej rodiny.“

Zmrzlinárske remeslo však nie je ani zďaleka med lízať. Bežný deň zmrzlinára začína už skoro ráno. Avšak ráno je zrejme pre každého o čosi krajšie so zmrzlinou.

foto:facebook.com/LuculusIceSaloon

Každodenná rutina zmrzlinára v Luculuse začína veľmi skoro ráno, a to výberom čerstvého ovocia a iných surovín tak, aby boli vo výrobnom procese použité len tie najčerstvejšie a najkvalitnejšie.

Následne sa spracovaním surovín pripravia zmrzlinové základy a príchute, ktoré sa tepelne spracúvajú a neskôr zmrazujú v špeciálnych strojoch. Akonáhle má zmrzlina správnu kvalitu a konzistenciu, vyberie sa do vaničky a smeruje do vitríny priamo k  zákazníkom.

foto:facebook.com/LuculusIceSaloon

„V čom spočíva unikátnosť Luculusu by zrejme najlepšie vedeli zodpovedať naši zákazníci, ktorí napriek neustále pribúdajúcim konkurenčným prevádzkam naďalej zostávajú verní našej zmrzline.“

foto:facebook.com/LuculusIceSaloon

Čo sa však skrýva za ich dlhoročným úspechom a skvelými výsledkami?

„Spokojnosť zákazníkov sa snažíme dosiahnuť používaním vysoko kvalitných surovín, širokou a pestrou ponukou jednotlivých druhov a príchutí zmrzliny, kornútkov a tiež naším prístupom. V dnešnej dobe je totiž možné naučiť sa vyrábať zmrzlinu, avšak so srdcom zmrzlinára sa človek rodí.“

A ktorá zmrzlináreň je tvojou srdcovkou?

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech