Zmrzlinári z KOUN rozvážali počas korony na vlastných autách. Sú najlepšou donáškou v Bratislave

  • Zmrzlinu počas korony rozvážali na vlastných autách
  • Pomohli tak svojej firme prežiť a boli za to dokonca ocenení
koun zmrzlina
IG koun_gelato
  • Zmrzlinu počas korony rozvážali na vlastných autách
  • Pomohli tak svojej firme prežiť a boli za to dokonca ocenení

V čase koronakrízy sa bolo treba obracať. Mnohí hovorili, že jediným vyslobodením boli teplé slnečné dni. Práve tie sú za bežných okolností ako stvorené na posedenie v meste a prechádzku so zmrzlinou v ruke. Všetko je riešiteľné. A tak sa pár bratislavských zvučných mien do niekoľkých týždňov pozbieralo a začali svoju zmrzlinu dovážať ľuďom priamo k dverám. 

Koun bol prvým nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku. Za svoj biznis plán si vyslúžili ocenenie Best Takeaway Food in Bratislava. Udelil im ho Restaurant Guru.

Donáška nedonáška

V hlavnom meste sú reštaurácie, ktoré majú donášku jedla na pravidelnej báze. Zmrzlina k nim rozhodne nepatrí. Napriek všetkému dostala ocenenie za tú najlepšiu práve zmrzlináreň. A to už po druhýkrát.

Keď sme sa Barbary Szalaiovej, majiteľky Kounu a chýrnej zmrzlinárky pýtali, ako sa to stalo, odpovedala, že skutočne netuší. Kľúčom ku všetkému sú zákazníci. Práve tí tvoria už niekoľko rokov stabilnú základňu, ku ktorej každú sezónu pribudne niekoľko desiatok nových.

Počas mesiaca, kedy rozvoz trval, rozviezli takmer 40 termobalení zmrzliny.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Koun (@koun_gelato),

Pomáhali všetci. Rodičia aj môj brat po práci. Rozvážali sme dvomi autami,“ hovorí Barbara Szalaiová. Bol to dobrý ťah. Zmrzlina z Kounu zaplavila domácnosti známych aj neznámych ľudí. Jedla ju Tamara Heribanová s rodinou, aj Sisa Križanová a vlastne všetci, ktorým tak veľmi chýbala malá cukráreň pri Americkej ambasáde.

A Instagram následne zaplavili fotografie pestrofarebných zmrzlín, ktorými sa pýšila takmer celá Bratislava. 

Nebol to ťah. Barbara hovorí, že to bol boj o prežitie. Tri mesiace predtým, než vypukla pandémia COVID-19, mali zatvorené. Nikto nečakal, že nastane zvrat, vírus sa rozšíri na Slovensko a zasiahne nás tým najhorším spôsobom.

Nevzdali to

Po týždni otvorenej kaviarne a zmrzlinárne tak museli opäť vyvesiť tabuľku s nápisom Zatvorené.  Napriek všetkému, účty bolo treba platiť rovnako ako aj zamestnancov. Donáška bola riešením a vyplatilo sa. 

Napokon, straty boli. „Ako každá prevádzka, aj my sme utrpeli. Sme malý rodinný podnik, pracujeme s najlepšími surovinami na trhu a tento štandard si chceme udržať aj naďalej. Nebudem klamať, bolo to veľmi ťažké, ale vďaka podpore pracovníkov, rodiny a zákazníkov sme toto obdobie prežili,“ dodáva Szalaiová s tým, že si myslí, že to najťažšie ešte len príde.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Koun (@koun_gelato),

Ocenenie za koronaaktivitu

Kríza a jej dôsledky padli na takmer všetky veľké aj malé podniky v každom slovenskom meste. Koun si však aj vďaka svojej take-away aktivite zabezpečil nižší ušlý zisk, ako sa predpokladalo. 

Niekto by si možno povedal, že zmrzlinári sa báli hneď po supermarketoch, lekárňach a trafikách najmenej. Veď sa blížilo leto a zmrzlinu bude chcieť jesť každý. Aj Barbara sa bála, slzami nešetrila. 

Vyplakala som si oči cez tie týždne. Nevedela som, čo robiť ani ako pomôcť. Zo začiatku to bol šok. Potom sme sa našťastie spamätali,“  hovorí. A dobre urobili. Rozviezli zmrzlinu, dostali ocenenie a to je znak dobre odvedenej koronaaktivity. Opäť im pribudla nálepka s hviezdičkami, ktorá pripomenie Kounu to, že nešťastné obdobie koronavírusu a karantény prečkali úspešne a so cťou.

Donáška funguje dodnes. Ak máš chuť, môžeš si prísť vyzdvihnúť termobox plný ľadového gelata priamo do zmrzlinárne. 

Najnovšie video