Jeho exkluzívne vína vyhrávajú súťaže v Paríži. Na fľašu za 3 eurá môžeš zabudnúť

Minister vnútra: Kritizovať môže niekto Čechov kvôli opatreniam, nie nás

Slovenský pilot: Komerčné lietadlá môže pilotovať aj slepý človek

Známa slovenská bagetová značka má problém, zaznamenali 24 prípadov korony

  • 21 včerajších prípadov v okrese Galanta pochádzalo z jedinej firmy v Sládkovičove
  • Firma Fekollini dala otestovať približne 500 zamestnancov
  • Spoločnosť vyrába známe bagety a sendviče Pierre Baguette
 srcset
Pierre Baguette
  • 21 včerajších prípadov v okrese Galanta pochádzalo z jedinej firmy v Sládkovičove
  • Firma Fekollini dala otestovať približne 500 zamestnancov
  • Spoločnosť vyrába známe bagety a sendviče Pierre Baguette

V utorok pribudlo najviac prípadov , až 21, v okrese Galanta. Všetky pritom pochádzajú z jednej firmy a číslo nie je konečné. Spoločnosť Fekollini, korá vyrába známe sendviče a bagety, kvôli tomu z vlastnej iniciatívy otestovala všetkých zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala na sociálnej sieti. Celkovo má byť v tejto firme až 24 pozitívne testovaných ľudí.

View this post on Instagram

Sme na trhu vyše 23 rokov a to iba vďaka tomu, že sme sa vždy správali zodpovedne a transparentne. Preto sme sa rozhodli ako PRVÁ SPOLOČNOSŤ NA SLOVENSKU PLOŠNE A NA VLASTNÉ NÁKLADY otestovať všetkých zamestnancov ✊ Ďakujeme za Vašu priazeň a podporu ❤️ Tu si môžete prečítať celú správu 👇 Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu na Slovensku a nakoľko naša spoločnosť zamestnáva aj externých pracovníkov, sme sa rozhodli z vlastnej iniciatívy a na vlastné náklady otestovať všetkých zamestnancov. Identifikovali sme nízke percento pozitívnych prípadov, ktoré Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RUVZ) Galanta umiestnil spolu s ich úzkymi kontaktami do povinnej izolácie. Ako prvá firma na Slovensku vieme garantovať, že naše výrobky vyrábajú len ľudia s negatívnym výsledkom na test na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami na COVID-19. Podľa oficiálneho vyhlásenia Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, neexistuje dôkaz, že by potraviny v súvislosti s COVID19 predstavovali pre verejnosť nejaké riziko. Za hlavný spôsob prenosu sa považuje prenos z človeka na človeka, najmä prostredníctvom respiračných kvapôčok, ktoré infikované osoby vypúšťajú kýchaním, kašlaním alebo vydychovaním. To, že vírus je schopný prežívať určitý čas na rôznych povrchoch neznamená, že je aj možné aby sa človek prostredníctvom takýchto povrchov nakazil. Vzhľadom k zavedenému systému HACCP v našej firme a striktnému dodržiavaniu správnej výrobnej praxe a hygienických zásad osobnej hygieny pracovníkov je pravdepodobnosť prenosu nákazy potravinami minimálna.

A post shared by Pierre Baguette (@pierrebaguetteoriginal) on

Regionálny úrad verejného zdravotníctva zistil nákazu u zamestnancov ešte minulý týždeň. Firma otestovala viac ako 500 svojich zamestnancov, úrad teraz hľadá ich kontakty. Ako pre agentúru TASR potvrdila regionálna hygienička Iveta Šuleková, počet infikovaných sa môže zvýšiť.

Testovanie sa uskutočnilo v pondelok a utorok, máme iba priebežné výsledky. V súčasnosti vyhľadávame osoby, ktoré prišli s infikovanými do kontaktu,“ uviedla Šuleková.

Výroba je plne hygienická

Spoločnosť Fekollini informuje, že v závode platia prísne bezpečnostné opatrenia bez ohľadu na to, či je alebo nie je pandémia. Zamestnanci manipulujú s jedlom a tak používajú celotelové návleky, rukavice a rúška. 

Identifikovali sme nízke percento pozitívnych prípadov, ktoré Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RUVZ) Galanta umiestnil spolu s ich úzkymi kontaktami do povinnej izolácie. Ako prvá firma na Slovensku vieme garantovať, že naše výrobky vyrábajú len ľudia s negatívnym výsledkom na test na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami na COVID-19,“ informuje potravinárska firma.

Zároveň ubezpečuje, že je veľmi nízka pravdepodobnosť, že sa človek koronavírusom nakazí z jedla či jeho obalu. „Vzhľadom k zavedenému systému HACCP v našej firme a striktnému dodržiavaniu správnej výrobnej praxe a hygienických zásad osobnej hygieny pracovníkov je pravdepodobnosť prenosu nákazy potravinami minimálna,“ dodáva Fekollini.

Zdroj: TASR

Najnovšie video