Známa slovenská bagetová značka má problém, zaznamenali 24 prípadov korony
- 21 včerajších prípadov v okrese Galanta pochádzalo z jedinej firmy v Sládkovičove
- Firma Fekollini dala otestovať približne 500 zamestnancov
- Spoločnosť vyrába známe bagety a sendviče Pierre Baguette
- 21 včerajších prípadov v okrese Galanta pochádzalo z jedinej firmy v Sládkovičove
- Firma Fekollini dala otestovať približne 500 zamestnancov
- Spoločnosť vyrába známe bagety a sendviče Pierre Baguette
V utorok pribudlo najviac prípadov , až 21, v okrese Galanta. Všetky pritom pochádzajú z jednej firmy a číslo nie je konečné. Spoločnosť Fekollini, korá vyrába známe sendviče a bagety, kvôli tomu z vlastnej iniciatívy otestovala všetkých zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala na sociálnej sieti. Celkovo má byť v tejto firme až 24 pozitívne testovaných ľudí.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva zistil nákazu u zamestnancov ešte minulý týždeň. Firma otestovala viac ako 500 svojich zamestnancov, úrad teraz hľadá ich kontakty. Ako pre agentúru TASR potvrdila regionálna hygienička Iveta Šuleková, počet infikovaných sa môže zvýšiť.
„Testovanie sa uskutočnilo v pondelok a utorok, máme iba priebežné výsledky. V súčasnosti vyhľadávame osoby, ktoré prišli s infikovanými do kontaktu,“ uviedla Šuleková.
Výroba je plne hygienická
Spoločnosť Fekollini informuje, že v závode platia prísne bezpečnostné opatrenia bez ohľadu na to, či je alebo nie je pandémia. Zamestnanci manipulujú s jedlom a tak používajú celotelové návleky, rukavice a rúška.
„Identifikovali sme nízke percento pozitívnych prípadov, ktoré Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RUVZ) Galanta umiestnil spolu s ich úzkymi kontaktami do povinnej izolácie. Ako prvá firma na Slovensku vieme garantovať, že naše výrobky vyrábajú len ľudia s negatívnym výsledkom na test na COVID-19, ktorí neboli v úzkom kontakte s pozitívne testovanými osobami na COVID-19,“ informuje potravinárska firma.
Zároveň ubezpečuje, že je veľmi nízka pravdepodobnosť, že sa človek koronavírusom nakazí z jedla či jeho obalu. „Vzhľadom k zavedenému systému HACCP v našej firme a striktnému dodržiavaniu správnej výrobnej praxe a hygienických zásad osobnej hygieny pracovníkov je pravdepodobnosť prenosu nákazy potravinami minimálna,“ dodáva Fekollini.
Zdroj: TASR