Vďaka projektu Pomôž Burgrom sa chutne naješ a podporíš dobrú vec

  • Juraj Oravec a Slávka Šokoťková založili biznis s ľudskou tvárou.
bu
pomozburgrom.sk
  • Juraj Oravec a Slávka Šokoťková založili biznis s ľudskou tvárou.

Zrod Kramáre Burgers

Juraj Oravec vždy miloval jedlo. V roku 2015 sa ocitol na ulici a začal premýšľať, ako sa postaviť späť na nohy. Juraj odmalička vyrastal na Kramároch a vždy v noci trpel hladom.

foto:facebook.com/YurayMinnieFoodtruck

Z tejto túžby po novom jedle sa zrodil sen, podieľať sa na kvalitnom street foode. Počas jednej z chladných nocí v novinovom stánku, kde prespával, vznikla myšlienka založenia vlastného street foodu s burgrami.

Otvorenie Kramáre Burgers Fresh & Hot

Začiatkom roku 2016 sa Jurajovi podarilo otvoriť prvú prevádzku na Kramároch. Do každého burgra dával celé svoje srdce a pomerne rýchlo sa o ňom dozvedeli ľudia z celého Slovenska.

„Uvedomil som si, že tak ako som kedysi potreboval pomoc ja, ju dnes potrebujú iní.“

 

foto:pomozburgrom.sk

Pomoc ľuďom vďaka burgrom

V priebehu novembra sa rozhodol venovať peniaze z každého burgra, ktorý predá na detskú kardiochirurgiu. Taktiež rozdával jedlo hladným a pomáhal ľuďom v núdzi.

„Pocit z dávania je návykový a preto som začal rozmýšľať ako tomu dať väčší rozmer.“

Vytvorenie projektu Pomôž Burgrom

V Marci tohto roka Juraj prišiel s nápadom na projekt Pomôž Burgrom, ktorý spočíva v zadovážení food trucku. Vďaka nemu budem schopný rozšíriť svoj biznis, a tým pomôcť väčšiemu počtu ľudí, ktorí to potrebujú.

foto:facebook.com/YurayMinnieFoodtruck

„Pri práci s luďmi som si uvedomil, že všetci občas potrebujeme pomoc, ale zároveň to, že ju vieme aj dať. Vždy bolo mojím snom mať pojazdný stánok s burgrami, preto som spojil príjemné s užitočným.“

V jeho projekte Yuray&Minnie Foodtruck každý zakúpený burger pomôže niekomu v núdzi. Pre ľudí, ktorí prispejú zakladatelia pripravili rôzne varianty voucherov ako odmenu, za ktoré si budú môcť vychutnať obľúbený burger a zároveň tak pomôcť dobrej veci.

Ak sa podarí za 60 dní vyzbierať cieľovú sumu, zakúpi sa food truck a ty si budeš môcť uplatniť svoje vouchery. V prípade, že sa cieľ nepodarí dosiahnuť, každý podporovateľ dostane adekvátnu kompenzáciu.

foto:facebook.com/staytrue.sk

Food Truck bude jazdiť na festivaly, podujatia, či súkromné cateringové akcie, takže originál hamburger z Kramáre Burgers bude môcť ochutnať celé Slovensko.

Ich crowdfundingovú kampaň odštartovali 1. apríla, svoj cieľ chcú dosiahnuť do 60 dní od tohto dátumu.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá