Bratislavčanovi sa darí splácať hypotéku vďaka Tesle

  • Už čaká na Model 3.
asap
facebook.com/jaroslav.kapso/facebook.com/tesla
  • Už čaká na Model 3.

Tesla model 3 sa má stať prvým elektro vozidlom pre masy. Nejde však len o obyčajné auto. Model 3 bude definovať budúcnosť spoločnosti. Ak všetko vyjde podľa očakávaní stoviek tisíc budúcich zákazníkov, zmení sa celkový pohľad na elektrické autá. Ak sa však niečo pokazí, nielen že pôjde o trpké sklamanie, ale aj o veľký krok dozadu v oblasti elektrifikácie dopravy v globálnom merítku.

Začiatkom mesiaca Elon Musk na svojom Twittri oznámil, že Model 3 splnil všetky potrebné testy a prvé kúsky vyšli z montážnej linky. Taktiež sľúbil, že prvé modely sa dostanú k svojim majiteľom už 28. júla. Medzi prvými by malo byť aj pár vyvolených Slovákov. Jedným z mála, ktorý už svoju novú Teslu očakáva je Bratislavčan Jaroslav Kapšo. Nepôde však o jeho prvé auto z dielne Elona Muska, keďže mu už v garáži stojí Model S.

Na vozidlách Tesla ho najviac zaujal ekologický aspekt ako aj fakt, že toto auto je fenoménom a nemá obdoby. Ďalším dôvodom na kúpu bolo splatenie hypotéky z peňazí, ktoré mu putujú na účet z prenájmu auta. Na nedostatok záujmu o prenájom sa sťažovať nemôže, keďže na Slovensku je veľa ľudí, ktorí sú ochotní si jazdu zaplatiť a získať tak unikátny zážitok.

Čo sa týka obmedzeného dojazdu, Jaroslav to vníma ako obmedzujúci faktor, s ktorým treba počítať. Na druhej strane technológia sa posúva rýchlo dopredu, takže o 3-4 roky to už problém byť nemusí.

Aj keď je Jaroslav vlastníkom aj auta so spaľovacím motorom, verí, že v budúcnosti presedlá výhradne na elektromobily. Podľa jeho slov to očakáva najmä, kvôli tomu ako nízke sú náklady na elektromobil v porovnaní s dieslom. Výfuková sústava, oleje, filtre? Všetky starosti o takéto veci pri elektromobile odpadávajú.

Mnohí by mohli namietať, že je tu predsa batéria, ktorá nestojí pár eur. Nemecké testy však potvrdili, že pri Tesla Model S, ktorá má najazdených cez 200-tisíc kilometrov, sa batéria udrží na 90 % kapacity. Takže ak si dnes kúpiš Teslu, o batériu sa budeš musieť zaujímať najskôr o 6 – 7 rokov.

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá