Slovenka rozbehla biznis s výrobkami z bridlice, ktorá je top hitom v gastronómii

  • Kým ešte pred niekoľkými rokmi sa zdalo, že trend smeruje k stále dokonalejším "umelým" materiálom, realita ukázala niečo iné. Mnohí ľudia naopak podľahli čaru prírody a v dizajne, móde či kozmetike čoraz viac vyhľadávajú naturálnosť. Jedným z aktuálnych trendov je aj prírodný materiál bridlica, s ktorým na trhu prerazila Slovenka Elena Bachledová.
collagecsdc
  • Kým ešte pred niekoľkými rokmi sa zdalo, že trend smeruje k stále dokonalejším "umelým" materiálom, realita ukázala niečo iné. Mnohí ľudia naopak podľahli čaru prírody a v dizajne, móde či kozmetike čoraz viac vyhľadávajú naturálnosť. Jedným z aktuálnych trendov je aj prírodný materiál bridlica, s ktorým na trhu prerazila Slovenka Elena Bachledová.

Elena roky pracovala v oblasti finančníctva, no napriek úspešnej kariére na pozícii manažérky jej v živote niečo chýbalo. Ako mnohí v dnešnej dobe, začala si hľadať hobby, kde by mohla viac vyjadriť svoju kreativitu. „Pri vysokom pracovnom nasadení človek potrebuje aktivitu, ktorá mu pomôže udržiavať rovnováhu. Mojou záľubou boli ručné práce, ako šitie, vyšívanie, aranžovanie či práca s papierom, a tak som sa začala „hrať“ aj s bridlicou,“ uviedla.

Dnešný candy bar s jesenným nádychom a tématikou výstavy na etažéroch, doskách a podnosoch z bridlice 🍄🍁🍂🌿 Detailnejšie…

Posted by BRIDLICA.eu on Saturday, September 23, 2017

Tento prírodný materiál, ktorého využitie bolo donedávna v slovenských domácnostiach známe skôr ako stavebný materiál, ju úplne očaril. Na novú záľubu sa „namotali“ aj jej otec a brat, z čoho sa vyvinul pekný rodinný biznis. „Otec spolu so mnou navrhuje produkty a sám ručne „strihá“ jednotlivé výrobky z bridlice. Brat sa zas stará o náš e-shop BRIDLICA.eu. Mňa v tejto online dobe chytil práve obchod, marketing, komunikácia so zákazníkmi, ale aj samotná práca pri výrobe. Veľmi rada sa tiež realizujem pri servírovaní,“ vymenovala šikovná Slovenka.

BRIDLICA.eu <3 najlepšia voľba pre elegantné torty

Posted by Napečené s láskou on Saturday, September 30, 2017

http://bridlica.eu/vyrobky-z-bridlice/doplnky-do-kuchyne-a-jedalne/dosky/servirovacia-doska-z-bridlice-srdce-23×23-cm-typ-b-sk-sk

Posted by BRIDLICA.eu on Monday, October 9, 2017

Prečo práve bridlica?

Stále viac Slovákov sa dnes vracia k výrobe z dreva, keramiky či ľanu, no bridlica sa nám javí ako niečo úplne iné, netradičné. No nie je to tak. Napríklad v Marianke sa tento materiál pred viac ako 150 rokmi ťažil a spracovával na výrobu rôznych úžitkových predmetov. Elena vymenúva výrobky, ako strešná krytina, obkladové dosky, dlažba, ale aj dosky na krajčírske či biliardové stoly. „Možno ešte aj teraz je v niektorej herni v Monte Carle biliardová či hrací stôl so základovou doskou z Marianky,“ tvrdí Slovenka.

Veľmi obľúbené etažéry z bridlice, zbalené a pripravené na cestu ;) 😊
Kompletnú ponuku etažérov alebo nazývaných aj…

Posted by BRIDLICA.eu on Thursday, July 20, 2017

Práve táto slovenská lokalita sa pre Elenu a jej rodinu stala inšpiráciou. Konkrétne išlo o bridlicovú školskú písaciu tabuľku z Marianky. K rozbehnutiu „bridlicového biznisu“ prispel aj Elenin otec, ktorý odtiaľ pochádza, a ako ona sama hovorí, „rád báda v histórii tejto obce“. Takto objavil aj bridlicu, a nápad na výrobu vlastných výrobkov bol na svete. Začalo sa to výrobou ozdobných srdiečok a postupne to dospelo až k doplnkom na servírovanie.

Hop šup, aká krása dobrôt od Janičkine Dobroty na servírovacom podnose z bridlice – veľké srdce JIN JANG od nás ;) ❤️ Iné, výnimočné a prekrásne ;)

Posted by BRIDLICA.eu on Sunday, September 24, 2017

Servírujte INAK, servírujte na BRIDLICI 🤗
A čo je na obrázku nové? ‼️ Lopárik z bridlice č. 2 ‼️
💯% ručná práca 👍👌

A…

Posted by BRIDLICA.eu on Thursday, September 14, 2017

Používanie bridlice na takéto účely bolo už vtedy bežné v zahraničí, kde sa inšpirovali. Dnes je bridlica v gastre veľkým trendom! „V krajinách ako Nemecko, Španielsko, Francúzsko či Anglicko, sú výrobky z bridlice súčasťou domácností. Takto stolovanie je bežné v kruhu rodiny aj v reštauráciách či hoteloch, ale napríklad aj pri prezentácii kozmetiky. Bridlica je veľká elegánka,“ uviedla Elena.

Servírovanie na bridlici má množstvo rôznych variácií a kombinácií 😉 baví nás vymýšľať 😜
Bridlicová kruhová doska a 🥄…

Posted by BRIDLICA.eu on Wednesday, July 26, 2017

Ekológia a čistá príroda 

Dnes z bridlice vyrábajú servírovacie dosky a podnosy rôznych geometrických tvarov a atypických formátov. Ľudia ich využívajú na servírovaní tort, koláčov a ďalších kulinárskych výtvorov. Bridlicové dosky sú totiž nesmierne estetické, fotogenické a v neposlednom rade hygienické. V BRIDLICA.eu vyrábajú aj na zákazku podľa špecifických požiadaviek šéfkuchárov či majiteľov reštaurácií. Všetky ich produkty sú prírodné a ekologické.

Ďakujeme Lucke z LULU’s bakery opäť za servírovanie na bridlici od nás 😍 👏👌a čo to je? Jej dokonalý punčák, o ktorom…

Posted by BRIDLICA.eu on Sunday, September 3, 2017

Keďže je bridlica kameň, ťaží sa bez akýchkoľvek chemických prísad a je tak priateľská pre využitie v potravinárstve. Pre istotu sa však ešte ošetruje špeciálnym prípravkom, ktorý jej povrch pripraví na kontakt s potravinami. Napriek tomu, že ich biznis inšpirovala bridlica z Marianky, tú svoju už musia dovážať až zo Španielska, z lomov v regióne Galícia. Vyznačuje sa veľmi vysokou kvalitou, ďalšiu pridanú hodnotu jej dáva starostlivé spracovanie a pri niektorých výrobkoch aj kombinácia s drevom.

Koľko štýlov a variácií ponúka bridlica 😉😊
✴️ štýl ✴️ elegancia ✴️ prírodný materiál ✴️ spojenie s drevom ✴️ spojenie s kvetmi ✴️ variabilita

Výrobky nájdete v eshope www.bridlica.eu 😉

Posted by BRIDLICA.eu on Friday, September 8, 2017

A tu je v podnos v bielej patine :)
Podnosy sú už dostupné aj v eshope priamo…

Posted by BRIDLICA.eu on Sunday, April 30, 2017

Ručne a s láskou vyrobené

„Všetky výrobky sú našou originálnou ručnou prácou, bez použitia lasera či vodného lúča. Každý výrobok je originálny, nie je možné zhotoviť dva identické, nakoľko bridlica je štiepateľná pri okrajoch a každý podnos alebo servírovacia doska je iná. Kým vznikne finálny výrobok, prebehne niekoľko procesov. Začíname výberom materiálu a zameraním, potom výrobok vystrihneme, nalepíme plstené alebo gumené podložky proti poškriabaniu stola. Pred balením výrobok natrieme olejom, vyleštíme a je pripravený odcestovať k svojmu majiteľovi,“ popísala Elena.

Prekrásne, dokonalé, výnimočné…ďakujeme za úžasné fotografie Emilly’s bakery Lucia Durdakova Goblová 👏👍👌veď posúďte aj…

Posted by BRIDLICA.eu on Friday, June 16, 2017

Najzložitejšie je podľa Slovenky vystrihnutie výrobku z bridlice. Samotný kameň je totiž asi 4 až 6 milimetrov hrubý, takže to chce silu. Výroba jedného kusu podnosu je podľa nej veľmi individuálna a odvíja sa od zložitosti tvaru či výberu a upevnenia držiakov. Časovo sa odvíja od niekoľkých desiatok minút po hodiny. Výsledkom je dizajnový doplnok do kuchyne a podnos pre naozaj štýlovú prezentáciu pokrmov, ktorá je vďaka čiernej farbe a jemnej štruktúre bridlice stelesnením elegancie. A skvelé jedlo bude ešte väčším zážitkom. :)

Máme pre vás SUPER správu 👍👌
Servírovací podnos z bridlice s dreveným podstavcom opäť na sklade v oboch farbách, a to…

Posted by BRIDLICA.eu on Wednesday, June 21, 2017

Ak si chceš spraviť život o niečo krajším s bridlicou, výrobky z nej nájdeš tu.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá