Najdrahšia Škoda v plnej paráde. Štýlové prvky rozdáva na všetky strany

  • Škoda sa za posledné roky dizajnovo veľmi posunula, čo odcenili aj státisicky kupujúcich.
  • Každoročne nás zalavujú novými modelmi, resp. faceliftovými úpravami.
  • Po nedávnom parížskom autosalóne sa odhaľuje najnovší model, ktorého sa bohužiaľ v Európe tak skoro nedočkáme.
autoweek.nl
  • Škoda sa za posledné roky dizajnovo veľmi posunula, čo odcenili aj státisicky kupujúcich.
  • Každoročne nás zalavujú novými modelmi, resp. faceliftovými úpravami.
  • Po nedávnom parížskom autosalóne sa odhaľuje najnovší model, ktorého sa bohužiaľ v Európe tak skoro nedočkáme.

Po tom, čo Škoda vydala sériu náčrtov svojho nového modelu Kodiaq GT, tak tento týždeň sa objavili oficiálne obrázky, ktoré unikli na internet, a odhaľujú kompletný dizajn modelu. Obrázky ukazujú skosenejší zadok, typický pre kupé modely. To sa aj očakávalo a nachádzalo na viacerých konceptoch a návrhoch dizajnu. Prednú časť zdieľa Kodiaq GT so svojím sedemmiestnym súrodencom s tým, že absentuje tretí rad sedadiel a to aj z dôvodu skosenej strechy a klesajúcej zadnej časti vozidla.

Model Kodiaq GT bude v Číne vlajkovou loďou, ktorá je jedinou krajinou, v ktorej sa bude vyrábať a predávať. V čínskych obchodných zastúpeniach bude pred koncom roka vyrobená, ako súčasť spoločného podnikania medzi miestnym výrobcom automobilov SAIC a Škoda.

SUV kupé je založené na existujúcej päť dverovej verzii Kodiaq, ktorá sa v Číne vyrába a predáva pre domáci trh. Na interiéri vidíme, že do značnej miery využíva prvky klasického modelu, ktorý dopĺňajú športovejšie sedadlá, čo len viac odráža športovú identitu vozidla. Športový model Kodiaq-u dostal šikmú strechu, uhladenejšie zadné sklo a klesajúce dvere batožinového priestoru. Navyše sú tu nové nárazníky, koncové svetlá a pridaný je aj malý zadný spojler.

Žiaľ, zatiaľ neexistujú žiadne plány ohľadom predaja GT kupé verzie v Európe. Európska produkcia značky Škoda je chápaná veľkokapacitne a jednoducho nie je priestor na jej výstavbu. Zároveň sa však automobilka zdráha importovať vozidla z Číny a namiesto toho svoje úsilie radšej sústreďuje na úspech na domácom trhu automobilov. Model Kodiaq GT sa bude snažiť napodobniť úspech značiek BMW a Mercedes-Benz s ich SUV kupé modelmi ako napr. BMW X4 a X6 alebo Mercedes-Benz GLC Coupé a GLE Coupé.

Posledné informácie z čínskych médií odhalili, že vozidlo by malo mať dĺžku 4 634 mm, šírku 1 883 mm a výšku 1 649 mm, čo je o 63 mm kratšie, o 1 mm širšie a 27 mm nižšie ako bežný model. Ceny sa nastavia tak, aby začínali na približne 220 000 CNY, čo je asi 27 500 €.

Dva preplňované 2,0–litrové benzínové motory ponúknu výkon 186 konských síl, resp. 220 koní so sedemstupňovou automatickou prevodovkou s dvojitou spojkou. K dispozícií bude pohon buď predných alebo  všetkých štyroch kolies.

zdroj: autoweek.nl autocar.co.uk netcarshow.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá