ZSSK vypraví z Bratislavy párty vozeň priamo na Oktoberfest v Mníchove 

  • Párty, hodovanie, pitný režim a nezabudnuteľná atmosféra
  • Tvoj Oktoberfest 2019 sa môže začať už vo vlaku
  • Spoločnosť ZZSK sa rozhodla na túto pivnú slávnosť odviesť ľudí pohodlne priamo z Bratislavy do Mníchova
  • Vo vlaku ťa budú čakať dokonca aj raňajky do postele, párty vozeň a miesto v pivnom stane
oki (1)
ZSSK, unsplash.com
  • Párty, hodovanie, pitný režim a nezabudnuteľná atmosféra
  • Tvoj Oktoberfest 2019 sa môže začať už vo vlaku
  • Spoločnosť ZZSK sa rozhodla na túto pivnú slávnosť odviesť ľudí pohodlne priamo z Bratislavy do Mníchova
  • Vo vlaku ťa budú čakať dokonca aj raňajky do postele, párty vozeň a miesto v pivnom stane

Kultový Oktoberfest láka pivárov z celého sveta do Nemecka už viac ako 200 rokov. Napriek názvu štartuje už v polovici septembra a vrcholí začiatkom októbra. Pre návštevníkov je k dispozícii 14 pivných stanov s kapacitou až 7-tisíc návštevníkov. Navyše, v každom pivnom stane čapuje svoj nezameniteľný mok iný bavorský pivovar. 

Gepostet von Oktoberfest am Freitag, 20. September 2019

Tento zážitok si nemusíš nechať ujsť ani ty. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pripravila pre všetkých milovníkov zlatého moku a tradičnej bavorskej kultúry aj tento rok ponuku, ktorá sa neodmieta.  S vlakmi ZSSK môžeš cestovať na Oktoberfest 2019 z Bratislavy priamo do Mníchova za 179 eur.

In genau vier Wochen klirren die Krüge!🍻Mit wem trinkt Ihr Eure erste Maß Oktoberfestbier?🍺Only four more weeks to go!😍Who has to drink the first beer with you?Foto: Sebastian Lehner

Gepostet von Oktoberfest am Samstag, 24. August 2019

Okrem cesty tam aj späť (spiatočná doprava v ležadlovom vozni) ťa čakajú raňajky do postele a miesto v pivnom stane Löwenbrau (od 11:00 do 16:30). Tu budeš mať nárok na dva litre piva – takzvaný Mass Glass, čiže litrový pohár piva a polovicu pečeného kurčaťa. Cena litrového pohára s pivom sa tento rok pohybuje v rozmedzí medzi 10,80 až 11,80 eurami. Cena sa oproti minulým rokom navýšila v priemere o 3,11 %.

Párty nadšencov zrejme poteší aj špeciálne zariadený párty vozeň, v ktorom môžeš  odštartovať zábavu už počas cesty do bavorskej metropoly. 

Gepostet von Oktoberfest am Donnerstag, 12. September 2019

Vlak odchádza v stredu 2. októbra o 21:00 zo železničnej stanice Bratislava-Nové Mesto a o 21:45 zo stanice Bratislava-Petržalka s príchodom na mníchovskú stanicu München Hauptbahnhof vo štvrtok 3. 10. o 09:20 hod. 

Tereziánska lúka, areál Oktoberfestu, sa nachádza asi dvadsať minút pešej chôdze južne od železničnej stanice. Odchod z mníchovskej Hauptbahnhof je vo štvrtok 3. 10. o 22:30 hod. s príchodom do stanice Bratislava-Petržalka v piatok 4. októbra o 07:11 hod. a do stanice Bratislava-Nové Mesto o 07:53 hod. Cestujúcim sa odporúča byť na stanici aspoň 30 minút pred odchodom vlaku. 

Die Tage sind gezählt. Noch 3️⃣ mal schlafen 😴, dann ist es soweit! #Oktoberfest2017 // Counting the days. Only 3️⃣ more sleeps until the #Oktoberfest2017 starts!

Gepostet von Oktoberfest am Mittwoch, 13. September 2017

Nuž a najväčší sviatok pivárov si naozaj netreba nechať ujsť. Predsa len, Oktoberfest je označovaný za „najväčšiu ľudovú oslavu na svete“. Každý rok ho navštívi okolo šesť miliónov návštevníkov, z toho je približne 30% zo zahraničia. Najviac je Talianov, ale tiež veľa Japoncov, Američanov a v poslednom čase aj Číňanov a nechýbajú ani Slováci. Pracuje tu 12-tisíc ľudí, z toho 1600 čašníčok a vytvorených je 100-tisíc miest na sedenie.

 

zdroj: ZSSK, oktoberfest.de

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá