Bill a Melinda Gates pandémiu očakávali. Komoru mali naplnenú zásobami už roky dopredu

  • COVID-19 síce neočakávali, no debaty o prípadnej pandémii viedli už pred niekoľkými rokmi
  • Preto sa rozhodli vziať prípravy na ňu do vlastných rúk
  • Melinda Gates prezradila, ako došlo k príprave zásob
zasoby
TASR/AP, Ilustračný obrázok (unsplash.com)
  • COVID-19 síce neočakávali, no debaty o prípadnej pandémii viedli už pred niekoľkými rokmi
  • Preto sa rozhodli vziať prípravy na ňu do vlastných rúk
  • Melinda Gates prezradila, ako došlo k príprave zásob

Nákupy, ktoré spôsobila panika spojená s COVID-19, postihli takmer celý svet. Mnoho ľudí bolo nepripravených, teda až na manželov Gatesových, píše CNBC. Už roky pred pandémiou mali vo svojej špajzi nahromadeného dosť jedla na prežitie.

Naša panika versus ich pokoj

Zatiaľ čo my sme nakupovali Dettol, ryžu, konzervy a toaletný papier, oni sa zúčastňovali debát o tom, ako celú situáciu predpokladali. Gatesove predpovede o tom, kedy sa koronavírus a kríza skončia, posunul médiám už niekoľkokrát.

Melinda a Bill však nemohli ani tušiť, že čosi ako nový koronavírus zasiahne celý svet. Na druhej strane, položili si celkom logickú otázku: Čo ak?! Náhody neexistujú a tak na svoju otázku dostali odpoveď pred niekoľkými mesiacmi.

Pred pár rokmi sme sa rozprávali o tom, že čo by sme robili, ak by sa minula voda, ak by nebolo dostatok jedla. Kam by sme šli? Čo by sme ako rodina spravili? Rozhodli sme sa teda, že nič nenecháme na náhodu a prípravy vezmeme do vlastných rúk, informuje CNBC s odvolaním sa na večernú show rádia BBC, kde takto reagovala Melinda Gates.

Napriek zásobám jedla, vody a iných vecí sa však na takúto situáciu pripraviť nedá. Psychicky ani fyzicky. Preto boli, samozrejme, prekvapení, rovnako tak celý svet.

Melinda Gates bola vo štvrtok hosťom vo večernej show Emmy Barnett, ktorej poskytla exkluzívne informácie. Okrem toho, že spomenula zásoby jedla, ktoré majú manželia pripravené na prípadnú katastrofu, spomenula aj dôležitosť a nevyhnutnosť prípravy a následného použitia vakcíny, ktorá je na boj s novým koronavírusom a zastavenie jeho šírenia extrémne potrebná.

Manželia už dávnejšie avizovali, že peniaze, ktoré zastrešuje ich nadácia, použijú na podporu vývoja vakcíny. Chcú vybudovať laboratórne priestory, kde ju umožnia vedcom vďaka ideálnym podmienkam vyvinúť. Takýto ústretový krok, samozrejme, môže a nemusí vyjsť. S rizikom sa už Bill Gates zmieril a je si ho vedomý.

Zdroje: cnbc.com, bbc.co.uk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá