Bill Gates: Ľudia počúvajú zlé správy, sú z nich unavení. Vakcína nebude široko dostupná tak skoro

  • Bill Gates v rozhovore povedal, čo potrebuje počuť väčšina z nás
  • Pripomína nám, že budúcnosť je výlučne na nás
bill gates
Bill Gates, pandémia, SITA/AP/Ludovic Marin, Youtube/Bill Gates reprofoto
  • Bill Gates v rozhovore povedal, čo potrebuje počuť väčšina z nás
  • Pripomína nám, že budúcnosť je výlučne na nás

Prežívame obdobie, ktoré vo veľkej miere pohltil chaos. Svet zažíva globálnu pandémiu, recesiu, mnoho ľudí prišlo o prácu a tisíce firiem zatvorili svoje brány. Mnohé z nich natrvalo. Je preto ľahké podľahnúť negatívnym myšlienkam a tomu, že veci okolo nemôžeš ovplyvniť.

To ale nie je pravda. Často sa ti môže zdať ťažké otočiť veci vo svoj prospech. Je jasné, že sú veci, ktoré musíš prijať, no väčšinou s nimi dokážeš pracovať. Dokonca ich využiť tak, aby si svoju budúcnosť smeroval na miesto, kde sa chceš dopracovať. Stačí vedieť, kde začať.

Výsledok príde, keď sa ľudia budú správať ako jeden celok

O tom hovoril Bill Gates v rozhovore pre Politico’s Playbook. Keďže pandémia naozaj pohltila svet, v rozhovore sa zameral na súčasnú situáciu a poukazuje na skutočnosť, že budúcnosť je výlučne na nás.

„Všetko, čo máme, je naše správanie,“ poznamenal Gates v súvislosti s tým, že vakcína pravdepodobne nebude široko dostupná až do budúceho roka. Konkrétne tým hovoril o správaní, ktoré zahŕňa spoločenské dištancovanie sa a nosenie rúšok.

Gates naznačuje, že ľudia majú prirodzenú tendenciu odolávať akémukoľvek tlaku na zmenu správania. O to viac, ak sú dané veci prikazované. Problém však je, že ak sa správanie ľudí nezmení a nevytvorí jeden celok, nikdy nepríde rovnaký výsledok.

Všetci máme jeden cieľ, no nejdeme rovnakým smerom

„Bohužiaľ, ľudia počúvajú veľa zlých správ a sú z nich unavení,“ poznamenal Gates. Je oveľa jednoduchšie obviňovať vonkajšie faktory zo situácie, v ktorej sa nachádzame, najmä keď sa tieto okolnosti počas posledných 7 mesiacov dostali takmer úplne mimo našu kontrolu.

Mladí Slováci nakazení koronavírusom prehovorili, prečo brať COVID-19 veľmi vážne

Iróniou je, že každý má rovnaký cieľ, no ideme za ním rôznymi cestami. Všetci túžia byť späť v práci, v škole, navštevovať obľúbené podniky, reštaurácie a obchodné centrá. To sa však nestane, kým nebudeme schopní dostať pandémiu pod kontrolu.

Gates tiež zdôrazňuje, že nosenie rúška je naozaj veľmi malá cena v porovnaní s tým, aké dôsledky môže mať jeho ignorovanie. Totižto, nosenie rúška a dodržiavanie opatrení môže trvať podstatne kratšie ako znášanie dôsledkov, ktorým budú musieť čeliť všetci.

Správa, ktorú nám Bill Gates odovzdal, je naozaj jednoduchá – musíme zmeniť spôsob, akým komunikujeme a ako sa správame. Ak to urobíme, ako celok môžeme ovplyvniť vývoj situácie.

Zdroje: inc.com, politico.com

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá