Obľúbená slovenská sieť pizzerií po dlhých rokoch končí. Je v konkurze a má veľké dlhy

  • Sieť pizzerií Pizza Mizza je po ťažkom boji nielen s pandémiou oficiálne na kolenách
  • Smeruje do konkurzu a na konte má vysoké dlhy
kon
Pexels
  • Sieť pizzerií Pizza Mizza je po ťažkom boji nielen s pandémiou oficiálne na kolenách
  • Smeruje do konkurzu a na konte má vysoké dlhy

Fanúšikov pizze zrejme nepoteší najnovšia správa o tom, že jedna z najznámejších pizzerií na Slovensku sa dostala do veľkých problémov. 

Obľúbená Pizza Mizza, ktorá sa preslávila pravou americkou pizzou či najväčšou pizzou v Bratislave s priemerom 50 centimetrov končí.

Lukáš si v Bratislave otvoril úspešný bar ako z hry GTA, žalovali ho vývojári a v prvý deň lockdownu ho vykradli

Najväčšiu sieť pizzerií v Bratislave zastrešuje firma GastroNet a. s.. Na gastronomickom trhu je etablovaná nepretržite už od roku 2004. Prevádzkuje reštaurácie aj fastfoody, ktoré sa okrem pizze špecializujú na výrobu, predaj a rozvoz jedál domácej, talianskej kuchyne a aj na cateringové služby. 

Aj Pizza Mizza podporuje Dúhový pride! Už 14.7.2018 vyjdeme do ulíc, aby sme upozornili, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu.

Posted by Pizza Mizza Slovakia on Monday, July 9, 2018

V záujme možnosti rozvoja značky aj vo fastfoodových courtoch veľkých obchodných centier, vytvorila značka Pizza Mizza v roku 2010 aj nový gastronomický koncept na báze ľahkej talianskej kuchyne s názvom Pizza Mizza EXPRES. Cieľ bo jasný – priniesť na trh cenovo prístupný, a zároveň kvalitný sortiment pre všetkých návštevníkov a zamestnancov nákupných centier.

Dôveru k zákazníkovi si získavali dlhodobo, najmä stabilne dobrou úrovňou ich služieb. V poslednom období sa však jej majitelia dostali do komplikovanej situácie a ich biznis sa zmieta v problémoch.

Mala by Pizza Mizza skončiť?

Jeden z dodávateľov teraz posiela prevádzkovateľa siete Pizza Mizza, spoločnosť GastroNet, do konkurzu. „Súd začína konkurzné konanie voči dlžníkovi GastroNet a. s.,“ píše sa v rozhodnutí na webe Finstat. Pri tomto konaní odvolanie nie je prípustné.

Aj hospodárske výsledky jasne ukazujú, že firma na tom jednoducho nie je dobre a pomôže jej asi už len zázrak. Spoločnosť GastroNet a.s. v roku 2019 zvýšila stratu o 236 % na -43 556 eur a tržby jej klesli na 1,272 milióna eur.

K septembru 2020 predstavuje dlh spoločnosti na sociálnom poistení viac ako 56 000 eur. Preddavok firmy na poistnom presiahol 17 000 eur.

Príďte si užiť slnečné počasie a skvelé jedlo do Pizza Mizza. Naši kuchári Vám s láskou naservírujú taliansku kuchyňu! 🙃🍕

Posted by Pizza Mizza Slovakia on Tuesday, July 30, 2019

Jozef Šétaffyprezident Slovenskej franšízingovej asociácie a zároveň šéf reťazca Pizza Mizza pôsobí v predstavenstve firmy spolu s Ľubomírom Richtárikom a Marekom Kriškom. 

Pizza Mizza má niekoľko prevádzok nie len na Slovensku, ale aj v Českej republike. Expanzia bola možná aj vďaka zostaveniu ich franchisingového balíka, ktorý obsahoval podrobne popísané know-how vo forme prevádzkovej príručky.

Veľkým plusom tejto siete bola aj pečenie pizze v peci na dreve, pričom jej prípravu si zákazníci mohli pozrieť zážitkovo aj priamo od stola. Menu Pizza Mizza dlhé roky zostavoval šefkuchár Juraj Baják. Okrem talianskej a americkej pizze so syrovými okrajmi si si tu mohol dať aj čerstvú pastu, a top dezerty ako je Tiramisu či Panna Cotta. 

Zdroje: Finstat, Pizza Mizza

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá