Slovák oslovil prostitútky pre svoju štúdiu: Až 25 % z nich zažilo znásilnenie, väčšina je spokojná so svojou prácou

  • Výskumník Štefan Petrík robil výskum vo svete prostitúcie
  • Takmer 25 % takýchto pracovníčok sa stretlo so znásilnením
Collage Maker-27-Apr-2023-01-16-PM-6031
archív šp, Unsplash/Andisheh A
  • Výskumník Štefan Petrík robil výskum vo svete prostitúcie
  • Takmer 25 % takýchto pracovníčok sa stretlo so znásilnením

Slovák Štefan Petrík sa vo svojej štúdii zaoberal pomerne chúlostivou témou, a to poskytovaním a využívaním platených sexuálnych služieb. Odborníka zaujímalo najmä to, prečo sa ženy rozhodnú tieto služby poskytovať a t akého dôvodu ich využívajú klienti. Do štúdie sa zapojilo 78 respondentiek, ktoré tieto služby ponúkajú za peniaze. 

Výskum rozšíril o ďalšie poznatky. V jednej z položiek ho zaujímalo, ako hodnotia tieto osoby svoj zdravotný stav pred tým, než začali poskytovať sexuálne služby a súčasný zdravotný stav. Zaujímalo ho aj to, koľko z nich sa stretlo s násilím a mali aj fyzické poranenia. Výsledky sú v mnohých ohľadoch zarážajúce.

Trvalo mu to rok

Vek respondentiek bol od 25 do 39 rokov. Konkrétnym osobám na základe ich vlastnej požiadavky poslal dotazník buď emailom, alebo správou na erotických internetových portáloch, a to za finančnú odmenu. „Osoby poskytujúce sexuálne služby som kontaktoval najmä tým druhým spôsobom. Trvalo to vyše roka, kým sa mi podarilo získať 78 respondentiek na dotazník. V súčasnosti pracujem na rozšírení výskumnej vzorky, je to však náročné, povedal pre Startitup.

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá