Šéf Pohody Michal Kaščák oznámil, či sa Slováci tento rok môžu tešiť na najväčší festival

  • Tento rok sa mal konať 24. ročník Pohody
  • Korona však tento plán opäť prekazila
AKTUALNE, AKTUALNA SPRAVA, DOMOV STARTITUP
  • Tento rok sa mal konať 24. ročník Pohody
  • Korona však tento plán opäť prekazila

Dvadsiaty štvrtý ročník Pohody sa opäť presúva o rok. „Rozhodli sme sa na základe konzultácií s expertkami a expertmi. Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravy na sérii malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť už toto leto, a ktorým sme dali názov Pohoda on the Ground,“ vraví Michal Kaščák.

Všetky typy vstupeniek zakúpených na 24. ročník Pohody ostávajú v platnosti, týka sa to edície z roku 2020 i 2021. Ich prenesenie na budúci rok je tou najlepšou možnosťou, ako festival v týchto časoch podporiť. Zároveň však tým, ktorí to potrebujú, organizátori garantujú vrátenie plnej sumy za lístok.

zdroj: Michal Augustini/Pohoda

Na stránke www.pohodafestival.sk je zriadená sekcia Pohoda 20 → 22 s informáciami o presune festivalu aj s návodom, ako postupovať pri refundácii vstupeniek. Snažia sa presunúť aj jednotlivé umelkyne, umelcov a kapely potvrdené na rok 2021 na budúci rok.

Pohoda vždy spolupracovala so špičkovými odborníkmi. Ako sa organizátori vyjadrili: „Rozhodnutie o presune ročníka sme prijali po debatách s epidemiologičkami Zuzanou Krištúfkovou, Máriou Štefkovičovou, Alexandrou Bražinovou a s matematikom Richardom Kollárom. Potvrdili, že nevidia reálnu šancu na usporiadanie podujatia s kapacitou 30 000 ľudí počas tohto leta na Slovensku. Pre medzinárodné festivaly je dôležitá aj situácia v iných krajinách. V posledných týždňoch viacerí umelci a umelkyne zrušili plánované letné turné, zrušili sa tiež viaceré festivaly, ktoré nadväzovali na Pohodu. Rozhodnutím sme získali čas na prípravu série malých festivalov s názvom Pohoda on the Ground.“

„Chceme požiadať ľudí, ktorí majú lístky na tento rok, aby si ich ponechali na rok 2022. Len vďaka podpore od našich návštevníčok a návštevníkov fungujeme ako tím doteraz, len vďaka tejto podpore bude môcť Pohoda pokračovať aj v budúcnosti. Túto podporu si veľmi vážime. Veríme, že sa situácia čoskoro zlepší, tohtoročná Pohoda on the Ground bude výnimočným stretnutím, už na jeseň sa rozbehne klubová scéna a v roku 2022 sa stretneme na Pohode v plnej sile. Nevieme sa dočkať toho, ako spolu oslávime umenie, slobodu a spolupatričnosť,“ dodáva Michal Kaščák.

Zdroj: pohodafestival.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá