Tvoj telefón pozná kúzla z Harryho Pottera. Povedz tieto zázračné slová a sleduj, čo sa stane

  • Stačí ti k šťastiu málo?
  • Miluješ Harryho Pottera?
  • Ak si na obe otázky odpovedal slovom „áno" pravdepodobne sa potešíš magickej funkcii tvojho telefónu
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok, unsplash/emrecan arık, instagram/harrypotterny
  • Stačí ti k šťastiu málo?
  • Miluješ Harryho Pottera?
  • Ak si na obe otázky odpovedal slovom „áno" pravdepodobne sa potešíš magickej funkcii tvojho telefónu

Ak patríš k milovníkom Harryho Pottera, určite ťa nadchne detailná funkcia tvojho telefónu. Nejde o žiadnu veľkú vedu, no ak v tebe stále drieme malé dieťa, spomínaná funkcia ti zlepší deň.

Buď svetlo!

Mobilný telefón sa nám stal kamarátom pre všetko. Denne nám nahrádza kalkulačku, televíziu, kalendár, slovník či tajný denník. Po novom sem možno zaradiť aj lexikón kúziel. Nie je ich síce veľa, no nadšencom Harryho Pottera dozaista vyčaria úsmev na perách.

Spomínaš si na kúzlo Lumos, ktoré rozsvietilo prútik? Teraz ho môžeš použiť aj v prípade, že potrebuješ zapnúť baterku na telefóne. Ak si vlastníkom iPhonu, stačí, ak oslovíš Siri a povieš kúzlo „Lumos“. Svetlo na telefóne sa ti automaticky rozžiari. Naopak, ak chceš baterku vypnúť, spravíš tak pomocou kúzla Nox.

zdroj: unsplash/Jules Marvin Eguilos

Kúzliť skúša celý svet

V prípade Androidu je kúzlenie o niečo komplikovanejšie, no nie je nereálne. Keďže mobilné telefóny s Androidom nemajú vstavaných hlasových asistentov, mnohí používatelia si stiahli Google Assistant, ktorý funguje podobne ako Siri od Apple.

Ak si aplikáciu stiahneš, pri kúzlení len jednoducho zmeníš oslovenie: „Hey Google, Lumos!“ Okrem spomínaných kúziel tvoj mobil ovláda aj ďalšie.

Ak chceš otvoriť aplikáciu, ktorú nemôžeš nájsť, skús kúzlo ACCIO. Postup je identický, ako v prípade predchádzajúcich dvoch. Zobudíš Siri alebo Google Assistant a aplikáciu si vyhľadáš.

Ak chceš spustiť napríklad Facebook, jednoducho dáš telefónu povel: ACCIO, Facebook.

Ak sa pýtaš, odkedy sú dané funkcie prístupné, odpoveď je – nevieme presne. Podľa Thenationalnews ich používatelia Twitteru začali zdieľať medzi priateľmi na začiatku januára a po niekoľkých dňoch sa tešia pomerne veľkému úspechu.

Zdroj: Thenationalnews

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá