Soltész: Pellegrini je pokrytec, ktorý sa mi hnusí oveľa viac ako Fico. Ten je aspoň autentický

play icon

„Žiaľ vyzerá to tak, že väčšina Maďarov si povedala, že lacné kúrenie, nafta a benzín sú pre nich osobne dôležitejšie ako znásilnené bábätká na Ukrajine. Hlasovali za Orbána priamo vtedy, kedy prichádzali obrázky z Buče,“ hovorí Arpád Soltész v najnovšom rozhovore Startitup Diskusný Klub.

V čom prirovnáva Slovákov k Maďarom a ako to podľa neho dopadne na Ukrajine? „Je úplne jasné, že Rusko nedokáže vyhrať túto vojnu. Ukrajinci nebudú ochotní pustiť ani centimeter štvorcový svojej krajiny,“ tvrdí Soltész a dodáva, že legendárne červené tlačítko na stole neexistuje, pretože za jadrovým útokom je tisíce úkonov, ktoré treba spraviť. Podľa Soltésza západné krajiny nemajú odvahu a čakajú, kým sa rozhodne Putin.

Čo hovorí na slovenských politikov, ktorí hovoria o mierových riešeniach, ako momentálne hodnotí Fica, Pellegriniho či Hegera? Má aktuálna vláda šancu získať späť dôveru ľudí? „Gestá sú vo vojne nesmierne dôležité. Dúfam, že im dáme aj tie MiGy. Heger sa dokáže učiť a reflektovať svoje chyby.“

To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšej epizóde Startitup Diskusný Klub.