Startitup zmapoval tisíce inšpiratívnych príbehov zo Slovenska a sveta

  • Startitup vznikol v roku 2014, v tom čase chýbalo podhubie pre mladých podnikateľov
  • Pár nadšencov pod značkou Startitup začalo písať o biznise a startupoch, lebo ich to jednoducho bavilo a napĺňalo
  • Portfólio sa však časom postupne rozširovalo, čitateľská základňa naberala objem
  • Dnes sa Startitup charakterizuje ako biznisovo-spravodajské médium, ktoré informuje, inšpiruje, edukuje a zabáva
SIU
SIU
  • Startitup vznikol v roku 2014, v tom čase chýbalo podhubie pre mladých podnikateľov
  • Pár nadšencov pod značkou Startitup začalo písať o biznise a startupoch, lebo ich to jednoducho bavilo a napĺňalo
  • Portfólio sa však časom postupne rozširovalo, čitateľská základňa naberala objem
  • Dnes sa Startitup charakterizuje ako biznisovo-spravodajské médium, ktoré informuje, inšpiruje, edukuje a zabáva

„Pokiaľ nezrealizujete svoj sen vy, urobí to niekto iný. Mne sa podarilo zboriť túto bariéru a každému, kto má sen, môžem len odporučiť nečakať a ísť si za ním,“ hovorí Lukáš Kubica, ktorý sa rozhodol opustiť „bežnú prácu“ a pustil sa do vlastného projektu. Dnes buduje unikátne mobilné kontajnerové sauny s názvom Pixxla.

Saunami to však ani zďaleka nekončí.

Momentálne má Lukáš v pláne celú kontajnerovú dedinku. „Chcem vytvoriť komplex vytvorený iba z kontajnerov. Nachádzať by sa tu mali ubytovacie zariadenia, reštaurácia, posilňovňa, telocvičňa, kultúrno-spoločenský priestor a, samozrejme, hlavne sauny, veľa sáun.“

Od svojho vzniku sa Startitup zameriava na biznis, technológie, startupy a podnikanie. Na našom webe nechýbajú však ani príbehy inšpiratívnych Slovákov a Sloveniek, ktorí vyšli zo svojej komfortnej zóny a začali budovať vlastný biznis, plniť si sny.

Naše portfólio sa od vzniku neustále rozrastá a dnes u nás už nájdeš z každého rožku trošku – architektúra, nehnuteľnosti, spoločnosť, gastro či trebárs aj cestovanie. 

Nedávno sme napríklad vyspovedali Valu z podcastu Sexuálna výchova. Vrátila sa z Rio de Janeira, pôvodne v tomto „bláznivom“ a živom meste neplánovala zostať dlho. Nakoniec sa však na Slovensko vrátila až po troch mesiacoch.

Brazília a Slovensko, to sa podľa nej nedá ani len porovnať, týka sa to aj LGBT komunity. „Myslím si, že to u nás majú veľmi ťažké a bude to chcieť ešte veľmi veľa práce a aktivizmu, aby sme dosiahli aspoň taký level, aký som ja nedávno zažila v Brazílii,“ povedala Vala pre Startitup.

Spoznaj celý príbeh

Tie najexkluzívnejšie texty nájdeš pod hlavičkou PREMIUM. V modrej sekcii s prémiovým obsahom sú dnes už stovky exkluzívnych príbehov, denne nájdeš nové a nové články s pridanou hodnotou.

Práve Startitup PREMIUM je služba, ktorá charakterizuje celé médium – čítanie, ktoré ťa inšpiruje a pomôže ti posunúť sa nielen pracovne, ale aj osobnostne o krok ďalej.

„Punc kvality a vrchol našej poctivej a profesionálnej roboty je Startitup PREMIUM, predplatné sme spustili začiatkom minulého roka a aktuálne má stovky predplatiteľov. S postupným vývojom tento projekt hodnotíme ako mimoriadne úspešný s pozitívnym výhľadom s ambicióznymi cieľmi do budúcnosti,“ vysvetľuje dôvod vzniku prémiového účtu zastupujúci šéfredaktor a šéfeditor Startitupu Vladimír Mičuda. 

Ako sám vraví, PREMIUM je zrkadlový odraz toho, čo Startitup robí od jeho vzniku, teda edukuje a motivuje.

„Poznáme našich skalných čitateľov a vieme, čo na našom webe vyhľadávajú. Preto sme sa rozhodli šliapnuť na pedál, a to najlepšie, čo máme, riadne zakategorizovať ako obsah, ktorý nikde inde čitateľ nenájde,“ dodáva Mičuda.

Vyvážený obsah

Startitup dnes patrí medzi najväčšie digitálne média na Slovensku. Na našom webe nájdeš všetko nielen z biznisového a podnikateľského prostredia, ale aj z domova a zo sveta – aktuálne a overené spravodajstvo i spoločensky významné témy.  

„Uvedomujeme si našu pôsobnosť a veľký dosah v rámci spoločnosti. Ľudia u nás vyhľadávajú pravdivé a overené informácie, obsahovo sa prispôsobujeme aktuálnym témam,“ vysvetľuje senior editorka Ivana Sladkovská.

„Promptne sme reagovali aj 24. februára, kedy ruské vojská zaútočili na susednú Ukrajinu. Aktuálnej situácii sme adekvátne prispôsobili náš obsah a dodnes situáciu monitorujeme online takmer 24 hodín denne,“ dodáva.

Agentúra Ipsos v priebehu dní 28.2. a 1.3. zrealizovala reprezentatívny kvantitatívny prieskum, v ktorom zisťovali, z akých zdrojov Slováci čerpajú informácie o vojne na Ukrajine, a tiež, čo konkrétne v súvislosti s vojnou podnikli.

Prieskumu sa zúčastnilo 1 050 respondentov vo veku od 18 do 65 rokov. 

Takmer polovica (49 %) respondentov v prieskume uviedla, že informácie berú zo sociálnych sietí. Pre Slovákov je dôležitý obsah, ktorý zdieľajú priatelia a známi, najmä na sociálnej sieti Facebook.

Na sociálnej sieti Instagram dominuje instagramový profil Startitup, ktorý sleduje vo vekovej skupine do 26 rokov až 44,4 % respondentov. Z celkovej vzorky odpovedajúcich ide o 17 %.

Kvalitné a nezaujaté spravodajstvo 

V Startitupe dlhodobo vnímame veľký tlak zo strany propagandistických médií, falošných proruských účtov a trollích fariem, ktoré po vypuknutí ruskej invázie ovládli internetové diskusie.

„Je veľmi dôležité, aby objektívne médiá prevzali zodpovednosť nielen na obsah na ich webových stránkach, ale aj na účtoch na sociálnych sieťach, ktoré spravujú. Každý z nás by mal spraviť absolútne maximum, aby sa postavil na stranu pravdy a spravodlivosti. Dezinformačná vojna rozbíja jednotu Slovensko aj Európy,“ zdôraznil zastupujúci šéfredaktor Vladimír Mičuda.

Okrem autorských článkoch redakcie pravidelne prispievajú do kontentového portfólia názormi a komentármi aj externí prispievatelia ako Jakub Pohle, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Vladimíra Marcinková, Martin Klus, Patrik Lenghart a mnohí ďalší. 

Komentátorov sme vyberali dôsledne a so zámerom udržania vyváženosti názorov.

„Vždy sme boli biznisovo-spravodajský portál, ktorý sa venuje aj magazínovým témam a príbehom, ktoré ľudí nakopnú a inšpirujú. Chceme byť silní v oboch smeroch, teda aj informovať, aj ponúkať inšpiratívne rôznorodé čítanie. Zahŕňa to teda aj komentárovú a názorovú sekciu, ktorá dotvára názorovú rôznorodosť Startitupu,“ dodáva Mičuda na záver.

Odomknúť kamošovi / rodine

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá