Vyzerá to ako ukrajinská vlajka, píšu Slováci. Polícia hľadá dizajn nových áut, ľudia z ich postu spravili virál

  • Polícia Slovenskej republiky prišla s 3 návrhmi
  • O víťazovi môžeš rozhodnúť aj ty
polícia
TASR/Lukáš Grinaj, Facebook/Polícia SR
  • Polícia Slovenskej republiky prišla s 3 návrhmi
  • O víťazovi môžeš rozhodnúť aj ty

Pred malou chvíľou prišla Polícia Slovenskej republiky s anketou, ktorej cieľom je vybrať nový dizajn policajných vozidiel. Tie prejdú modernizáciou a polícia chce, aby na jeho výbere participovala aj verejnosť. Anketa bude trvať až do nedele, no už v tejto chvíli má množstvo reakcií. Tie však nie sú iba pozitívne.

Polícia v príspevku cituje prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, ktorý uviedol, že občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. 

‼️ROZHODNI, AKO BUDÚ VYZERAŤ NOVÉ POLICAJNÉ VOZIDLÁ‼️Rozhodli sme sa modernizovať dizajn policajných vozidiel a…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, June 8, 2022

„Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia. Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť,“ povedal.

Množstvo reakcií

Príspevok je publikovaný iba malú chvíľu a už teraz má množstvo reakcií. Ako sme však uviedli vyššie, nie sú iba pozitívne. 

Mnoho Slovákov poukazuje na to, že jednotlivé návrhy sú podobné s vozidlami v ďalších krajinách. Konkrétne sa ponášajú na vozidlá v Anglicku, Česku alebo Nemecku.

Ďalší komentujúci považujú tento krok za úplne zbytočný a myslia si, že Policajný zbor by mal peniaze určené na vozidlá investovať do niečoho iného. Zaujímavosťou je, že medzi komentujúcimi sa nájdu aj osoby, ktoré si farebné návrhy spájajú s ukrajinskou vlajkou. 

Ďalší komentujúci sú spokojní s aktuálnym vzhľadom policajných vozidiel a píšu, že nie je potrebné kopírovať dizajny iných krajín. 

Zdroj: Facebook/Polícia SR

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá