Ich tajomné sídlo prezývali „Kremeľ“. Sladkosti, ktoré milujeme, spravili z Marsovcov boháčov

  • Rodina sa dodnes radí medzi tie najbohatšie na svete
  • V roku 1988 bola dokonca najbohatšou
  • Jej členovia ale nikdy nevyhľadávali pozornosť médií
Rodina Marsovcov
wikimedia.org | mars.com
  • Rodina sa dodnes radí medzi tie najbohatšie na svete
  • V roku 1988 bola dokonca najbohatšou
  • Jej členovia ale nikdy nevyhľadávali pozornosť médií

Mars, Snickers, Bounty, Milky Way, Twix či M&M’s. Tieto sladkosti miluje väčšina ľudí, ale už málokto vie, že všetky z nich vychádzajú z dielne rodiny Marsovcov. Ich dynastia je však výnimočná nielen svojím majetkom, ale aj celkovým spôsobom života. Všetci jej členovia totiž radšej žijú v ústraní a vedú pokorný a pokojný život.

Začalo sa to výrobou v kuchyni

Dnes už legendárna spoločnosť bola založená Franklinom Marsom, ktorý už od svojho mladého veku miloval experimentovať so sladkosťami. Ako uvádza First Classe, v roku 1911 mu napadlo, že sladkosti, ktoré každému tak chutili, by mohol začať predávať.

Prvé v čokoláde obalené tyčinky tak vyrábal vo svojej kuchyni v Tacome spolu so svojou prvou manželkou Ethel Kissackovou. Ich prvorodený syn dostal meno Forrest Edwards Mars. 

Franklin Mars
zdroj: mars.com

Franklinovým tyčinkám sa darilo natoľko, že v 20. rokoch si otvoril svoj prvý vlastný obchod so sladkosťami. Nazval ho The Nougať House. 

Priam „na dračku” išli tyčinky s názvom Patricia, ktoré pomenoval po svojej dcére, ktorú mal so svojou druhou manželkou. Rovnako úspešné ale boli aj tyčinky Milky Way a tzv. Mar-O-Bar, ktoré boli prvou verziou dnes tak populárnych tyčiniek Mars. 

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: First Classe, Business Insider, Alchetron, BBH, Mars, CEO World

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá