Od 7 eur z Viedne či za 10 eur priamo z Bratislavy. Je tu možno posledný výpredaj leteniek

  • Je ideálny čas naplánovať si dovolenku na rok 2023
  • Vďaka výpredaju, ktorý spustil Ryanair, nemusíš na letenky minúť celý rozpočet
dovolenka, cestovanie
Unsplash/grani, bts.ero
  • Je ideálny čas naplánovať si dovolenku na rok 2023
  • Vďaka výpredaju, ktorý spustil Ryanair, nemusíš na letenky minúť celý rozpočet

Z mnohých strán počujeme správy o tom, že čoskoro už nebude také jednoduché kúpiť si letenku pod 20 eur, a to ani v prípade nízkonákladových aeroliniek. Zdá sa ale, že zatiaľ je to, našťastie pre cestovateľov, len hudba budúcnosti. Ryanair ohlásil masívny výpredaj leteniek, vďaka ktorému si môžeš zaletieť do mnohých atraktívnych destinácií za cenu dvoch káv. 

Miláno

Druhé najväčšie talianske mesto sa nachádza v severnej časti Talianska, konkrétne v regióne Lombardia. Zaletieť si sem môžeš od 7 eur, priamo z Viedne. Miláno má celkovú rozlohu približne 182 km2 a viac ako 1,3 milióna obyvateľov.

Keď sa povie Miláno, metropola sa spája predovšetkým s módou, slávnymi obchodnými domami, veľkými futbalovými klubmi Inter Miláno a AC Miláno, mnohými významnými talianskymi spoločnosťami a blízkym pretekárskym okruhom Monza.

Nie nadarmo je Miláno jedným z najbohatších miest v Európe. To je však len časť imidžu talianskej metropoly. Druhú časť tvoria rôzne historické budovy významnej hodnoty, galérie, kostoly, chrámy a iné pamiatky.

História mesta siaha až do roku 222 pred n. l., do čias Rimanov, takže sa tu toho veľa vybudovalo a zachovalo. Pri plánovaní dovolenky v Miláne môžeš spoznať históriu v kombinácii s moderným, dynamickým mestom.

Kodaň

Kodaň je najväčšie a hlavné mesto Dánska. Z Bratislavy si sem vieš zaletieť od 7 eur. Kodaň má rozlohu až 3 000 km2 a viac ako 600 000 obyvateľov. Nachádza sa na dvoch ostrovoch. Prevažne na ostrove Sjælland a v menšej miere na ostrove Amager. Po vybudovaní mosta vedúceho do švédskeho Malmö vytvorila Kodaň skutočne veľkú metropolitnú oblasť. Okrem iného je sídlom dánskej kráľovnej.

História mesta siaha až do 11. storočia. Status hlavného mesta získalo až o štyri storočia neskôr. Zároveň sa stalo dôležitým prístavným mestom. V posledných desaťročiach sa mesto a jeho okolie viac zaľudnilo. 

Mesto Kodaň je často chválené aj pre svoju vysokú životnú úroveň. Je centrom kultúry aj úspešného obchodu. Je tiež hrdé na to, že je jedným z miest, ktoré sú najšetrnejšie k životnému prostrediu.

  • Zoznam aktuálne najlacnejších leteniek nájdeš po odomknutí článku.
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: kiwi.com, Ryanair.com, SITA, introducingmilan.com, visitcopenhagen.com, visitlondon.com, edinburgh.org, spain.info, KOCR, Overseas travel Ltd.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá