Campus Cowork v rámci V4 Startup Force programu pomáha startupom otvárať dvere na trhy krajín V4-ky

Untitled design – 2023-03-13T144025.603
Campus-cowork

Chceš sa spojiť s firmami, mentormi a investormi z V4 regiónu, ktorí majú za sebou skúsenosti z medzinárodného obchodu? Inovačný hub Campus Cowork aj tento rok na Slovensko prináša obľúbený formát V4 Startup Force, do ktorého sa môžeš prihlásiť do 17. marca.

Na základe skúseností Campus Cowork a členov ich komunity sa jedná o skvelú príležitosť, ako môžu začínajúce firmy vstúpiť so svojim produktom či službou do V4 regiónu, či získať dôležité kontakty. Je tvoj startup pripravený prejsť na zahraničný trh? Ak je tvoja odpoveď áno, tak rozhodne neváhaj a pozri si čo ťa na tomto ročníku V4 Startup Force čaká.

„Otváranie dverí, úvodné biznis stretnutia, kvalitné sales workshopy a medzinárodný kolektív rovnako zmýšľajúcich ľudí. Za mňa je toto najväčšia pridaná hodnota programu. Program sa neustále vyvíja a zlepšuje na základe spätnej väzby od bývalých účastníkov. Priznávam, občas musím founderov doslova dokopať k tomu, aby sa prihlásili, skúsili to. No keď program skončí, tak sú nadšení z toho, koho stretli, spoznali, čo sa naučili a ako sa posunuli ďalej,” dodáva Viktor Štefaňák z Campus Cowork, ktorý je už stálicou startupového sveta na Slovensku a V4 Startup Force programu sa venuje už 4 roky.

Aké benefity prináša účasť na V4 Startup Force?

5 najperspektívnejších startupov z každej krajiny sa bude môcť zúčastniť 3 dňového intenzívneho bootcampu. Čakajú ich obchodné tréningy, individuálne stretnutia s mentormi, networking a podobne. Už tento online program má vysokú pridanú hodnotu a founder má šancu posunúť svoje biznisové vedomosti a zručnosti. Po online bootcampe vyberú mentori a investori 4 tímy – jeden tím z každej krajiny, ktoré sa zúčastnia samotného V4 Startup Force programu.

Tam čaká každý tím 12 obchodných stretnutí so zástupcami firiem z regiónu, ktorí majú ambíciu spoznať nové startupy a ich produkty, aby zistili, či je možné začať potenciálnu spoluprácu. Takisto vedia poskytnúť spätnú väzbu a tým pomôcť startupistom poznať, ako rozmýšľajú ich budúci zákazníci či konkurencia a ako vylepšiť ich aktuálny produkt či službu.

Cieľom V4 Startup Force je podpora spolupráce medzi startupmi, stredne veľkými firmami a veľkými firmami v regióne a tým pádom mobilizovať obchodné vzťahy medzi krajinami. V tejto iniciatíve Design Terminal, ako hlavný organizátor, spolupracuje s regionálnymi partnermi menovite s poľským Startup Hub PL, českým inkubátorom DEX a slovenským inovačným hubom a coworkingovým priestorom Campus Cowork.

Ako dopĺňa Viktor: „jedná sa o jedinečný startupový program vo Vyšehradskom regióne. Hlavným cieľom tejto iniciatívy je podpora spolupráce medzi startupmi a korporáciami v rámci regiónu, a teda promovanie a posilňovanie biznisových vzťahov medzi krajinami Vyšehradskej štvorky. A musím povedať, že to naozaj funguje, plus, je to super fun, ľudí to baví, veľa sa dozvedia a spoznajú nových kamarátov.”

v4_posts_2023_b2
zdroj: Campus-cowork

Viac informácii o programe a samotnú prihlášku nájdete na oficiálnej stránke V4 Startup Force.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá