Bibi škorica nie je len z „Priateľov“. Cukráreň nemá webovú stránku, no aj tak je stále vypredaná

  • Filip a Bibi pečú najmä bezlepkové dobroty, ktoré sú na nerozoznanie od klasických
  • K zdravému pečeniu Bibi priviedla vlastná intolerancia na laktózu
  • Obyvatelia Serede na cukráreň nedajú dopustiť. Zdravé koláče zbožňujú
kavickari, cukraren
Ondrej Bobek/kavickari.sk
  • Filip a Bibi pečú najmä bezlepkové dobroty, ktoré sú na nerozoznanie od klasických
  • K zdravému pečeniu Bibi priviedla vlastná intolerancia na laktózu
  • Obyvatelia Serede na cukráreň nedajú dopustiť. Zdravé koláče zbožňujú

Na mieste, kde dnes nájdete najštýlovejšiu cukráreň v Seredi, plnú pastelových farieb a kvetov, boli kedysi sídliskové potraviny. Dvaja nadšení mladí ľudia Bibi a Filip tu odviedli kus dobrej roboty, píšu Kávičkári.

Celú prevádzku zrekonštruovali svojpomocne a ako prví v meste začali ponúkať bezlepkové, bezlaktózové, vegánske a dia koláčiky. 

Priniesol Paríž na Slovensko. Vďaka dezertom Jeana-Charlesa môžete vycestovať do Francúzska aj počas pandémie

Až takmer 90 % zákuskov je u nich bezlepkových a napriek tomu na nerozoznanie od klasických. Všetky koláče pripravujú Bibi s Filipom sami. Pred tromi rokmi začínali s výrobou na objednávky a dnes plnú vitrínu nezriedka vypredajú do dvoch hodín od otvorenia.

 

Bez webovej stránky

Najviac ľudí k nim chodí z Bratislavy, Nitry a Šale. Ich koláčiky nájdete aj v kaviarni v Galante a onedlho i v Trnave. Sympatickú brunetku k zdravému pečeniu priviedla vlastná intolerancia na laktózu, v rodine majú aj celiatika a priznáva, že zákazníci s obmedzeniami v strave im stále pribúdajú.

Logo

„Keď som začínala, bolo veľmi málo špeciálnych surovín, no teraz už je výber pestrý,“ teší sa. Dnes už manželia si dávajú záležať na kvalite.

Košičania počas lockdownu otvorili rodinnú pekáreň na osie hniezda. Denne predajú stovky kusov

Ich prístup, marketing a ponuka sú iné. Nemajú webovú stránku a dokonca prvé dva roky si na fasáde nenašiel ani tabuľu s názvom.

Chýr o ich kvalite a šikovnosti sa podáva ústne. „Osobný kontakt so zákazníkom je pre nás najviac,“ hovorí Filip. Keď pečú, celým okolím sa šíri omamná vôňa. A na ich bezlepkový Oblíž prst a veterník pravidelne prichádzajú aj milé babičky z neďalekého domova dôchodcov.

zdroj: Ondrej Bobek/kavickari.sk

Dobrá káva nesmie chýbať

Žiadne poťahové hmoty a ani margarín. Z tukov iba kokosový a maslo, len to najkvalitnejšie mascarpone, 40% šľahačka a čokoláda Callebaut.

„Vôbec nepoužívame stužovače ani želatíny a farbivá máme tiež prírodné, napríklad spirulínu alebo lyofilizované maliny,“ vymenúva Bibi a Filip dodáva, že za každou sladkou dobrotou sú u nich hodiny skúšania a vylaďovania pomerov.

zdroj: Ondrej Bobek/kavickari.sk

Ku lahodnému koláčiku patrí aj dobrá káva. Na mlynčeku majú Musetti – blend 70% arabiky a 30% robusty. Aj pri nápojoch sa sústreďujú na kvalitu. „Džúsy a sirupy máme od Pijo Bio, nealko od Royal Crown a Fentimans a robíme aj domáce limonády a v zime sypané čaje,“ dodáva Bibi.

Na objednávku vám radi pripravia kváskové chlebíčky s vlastnými domácimi nátierkami aj vo vegánskej či vege verzii alebo salty bar – pagáčiky, pizzové slimáčiky a mini wrapy.

Šťastie na zákazníkov

Počas leta pribudne v ponuke regionálne víno z JM Vinárstvo Doľany a remeselné pivečko. Mnohí pravidelní zákazníci prvýkrát ochutnali dobroty z Bibi škorica bakery na svadbe a odvtedy si ich objednávajú na všetky významné príležitosti.

zdroj: Ondrej Bobek/kavickari.sk

„Niektorí skalní od nás musia mať dezert pravidelne každý víkend,“ hovorí nadšene Bibi. „Máme šťastie na zákazníkov,“ dopĺňa ju Filip na záver. Nepatria medzi najlacnejších, no verní zákazníci vedia, že platia za kvalitné a s láskou upečené dobroty, ktoré nemajú páru široko-ďaleko.

Zdroj: kavickari.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie