Buchtáreň je zachránená. Na znovuotvorenie vyzbierala tisíce eur
- Buchtáreň chytila nový dych
- Na otvorenie prevádzky vyzbierala viac ako 12-tisíc eur
- Buchtáreň chytila nový dych
- Na otvorenie prevádzky vyzbierala viac ako 12-tisíc eur
Prednedávnom sme ťa informovali, že Buchtáreň zasiahla smutná správa. Nanešťastie musela opustiť priestory, v ktorých sa nachádza, pretože majiteľ budovy má s nimi do budúcna iné plány.
„Prišlo nám to ľúto a na moment sme mali hlavu v smútku, no potom prišla od našich zákazníkov obrovská podpora, ktorá nás aj dnes motivuje nevzdať sa. Chceme vám radosť z dobrého jedla prinášať aj naďalej, a preto sme sa rozhodli zabojovať o novú, lepšiu Buchtáreň,” oznámil pred spustením kampane na záchranu Buchtárne, jej zakladateľ Tomáš Hakl.
Momentálne je už kampaň na crowndfundingovej platforme ukončená. Tomás mal s tímom v pláne vyzbierať 12-tisíc eur, no cieľ kampane bol nakoniec naplnený na 102 % a konečná vyzbieraná suma predstavuje 12 278 eur, pričom prispelo spolu 323 ľudí.
Vyzbierané financie budú slúžiť na zrekonštruovanie novej prevádzky a presťahovanie zariadenia do priestorov. Ako bonus je v pláne príprava nových špenátových buchiet. Veľkým plánom tímu Buchtárne je otvorenie prevádzky aj v Prahe.
„Buchtárni sa podarilo vyzbierať sumu na otvorenie novej prevádzky. Ďakujeme všetkým, ktorí buď prispeli alebo správu zdieľali. V prípade novej Buchtárne pôjde o celkom nový koncept podniku. V novej prevádzke sa bude čapovať Kofola aj pivo z malých slovenských remeselných pivovarov. Otváracie hodiny budú dlhšie, ako v prevádzke predtým a malo by byť k dispozícii aj viac miest na sedenie. Momentálne celá prevádzka prechádza rekonštrukciou. Otvoriť chceme ešte tento apríl,” vyjadril sa pre Startitup na margo záchrany a budúcich plánov Tomáš.
Tradičné, ručne robené buchty
Buchtáreň vznikla pôvodne z pouličného stánku a vďačí za to najmä veľkému dopytu Slovákov po domácich buchtách. Prevádzka je otvorená od apríla 2017 a rýchlo sa stala obľúbeným food spotom v centre mesta.
Postupne rozširovala svoju ponuku a ľuďom ponúkala presne to, po čom ich chuťové poháriky túžia. Žiadne prehnané bio vegan trendy, ale jednoducho poctivé jedlo.
„Všetky buchty sa robia ručne, ručne sa aj plnia v prevádzke BIG stravovanie vo Svätom Jure. Sú ako od babičky,“ prezradil pre Startitup Tomáš Hakl.