Buchtáreň je zachránená. Na znovuotvorenie vyzbierala tisíce eur

  • Buchtáreň chytila nový dych
  • Na otvorenie prevádzky vyzbierala viac ako 12-tisíc eur
buchta
archív Buchtáreň
  • Buchtáreň chytila nový dych
  • Na otvorenie prevádzky vyzbierala viac ako 12-tisíc eur

Prednedávnom sme ťa informovali, že Buchtáreň zasiahla smutná správa. Nanešťastie musela opustiť priestory, v ktorých sa nachádza, pretože majiteľ budovy má s nimi do budúcna iné plány.

„Prišlo nám to ľúto a na moment sme mali hlavu v smútku, no potom prišla od našich zákazníkov obrovská podpora, ktorá nás aj dnes motivuje nevzdať sa. Chceme vám radosť z dobrého jedla prinášať aj naďalej, a preto sme sa rozhodli zabojovať o novú, lepšiu Buchtáreň,” oznámil pred spustením kampane na záchranu Buchtárne, jej zakladateľ Tomáš Hakl.

Zobraziť celú galériu (7)
zdroj: archív Buchtáreň

Momentálne je už kampaň na crowndfundingovej platforme ukončená. Tomás mal s tímom v pláne vyzbierať 12-tisíc eur, no cieľ kampane bol nakoniec naplnený na 102 % a konečná vyzbieraná suma predstavuje 12 278 eur, pričom prispelo spolu 323 ľudí.

Vyzbierané financie budú slúžiť na zrekonštruovanie novej prevádzky a presťahovanie zariadenia do priestorov. Ako bonus je v pláne príprava nových špenátových buchiet. Veľkým plánom tímu Buchtárne je otvorenie prevádzky aj v Prahe.

Zobraziť celú galériu (7)
zdroj: archív Buchtáreň

„Buchtárni sa podarilo vyzbierať sumu na otvorenie novej prevádzky. Ďakujeme všetkým, ktorí buď prispeli alebo správu zdieľali. V prípade novej Buchtárne pôjde o celkom nový koncept podniku. V novej prevádzke sa bude čapovať Kofola aj pivo z malých slovenských remeselných pivovarov. Otváracie hodiny budú dlhšie, ako v prevádzke predtým a malo by byť k dispozícii aj viac miest na sedenie. Momentálne celá prevádzka prechádza rekonštrukciou. Otvoriť chceme ešte tento apríl,” vyjadril sa pre Startitup na margo záchrany a budúcich plánov Tomáš.

Zobraziť celú galériu (7)
zdroj: archív Buchtáreň

Tradičné, ručne robené buchty

Buch­tá­reň vznikla pô­vodne z po­u­lič­ného stánku a vďačí za to najmä veľ­kému do­pytu Slo­vá­kov po do­má­cich buch­tách. Pre­vádzka je ot­vo­rená od ap­ríla 2017 a rýchlo sa stala ob­ľú­be­ným food spo­tom v cen­tre mesta.

Po­stupne roz­ši­rovala svoju po­nuku a ľu­ďom ponúkala presne to, po čom ich chu­ťové po­há­riky tú­žia. Žiadne pre­hnané bio ve­gan trendy, ale jed­no­du­cho poc­tivé jedlo.

„Všetky buchty sa ro­bia ručne, ručne sa aj pl­nia v pre­vádzke BIG stra­vo­va­nie vo Svä­tom Jure. Sú ako od ba­bičky,“ pre­zra­dil pre Startitup To­máš Hakl.

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech