Chobotnica za 25 eur a kotleta po kyjevsky. Nová reštaurácia v Bratislave podľa majiteľov nasýti každého
- Na Galvaniho v Bratislave vyrástla nová reštaurácia
- Ochutnať tu môžeš chobotnicu či burger
- Podľa majiteľov si z ponuky vyberie každý
- Na Galvaniho v Bratislave vyrástla nová reštaurácia
- Ochutnať tu môžeš chobotnicu či burger
- Podľa majiteľov si z ponuky vyberie každý
Reštaurácia Nom Nom je novootvorený podnik, ktorý môžeš navštíviť na adrese Galvaniho 35A v Bratislave. Je otvorená v pracovné dni od 7.00 do 22.00 a cez víkend od 9.00 do 22.00. Michal s Romanom otvorili prevádzku na mieste, kde kvalitné jedlo s dobrou obsluhou doteraz chýbalo, tvrdia manželky majiteľov.
„Chceli sme do Bratislavy pridať ešte jeden podnik s kvalitným jedlom a kvalitnou obsluhou. Všimli sme si tiež, že v Bratislave sa v skorých ranných hodinách nenaješ, ľudia nemajú čas zastaviť sa, sadnúť si na kávu a najesť sa. Preto sme zaviedli aj raňajky, môžeš sem prísť o siedmej ráno a dokonca si môžeš od 7.00 hod. u nás aj objednať,“ hovorí manželka majiteľa.
Z ponuky si vyberie každý
Podnik je zameraný na európsku kuchyňu, takže si z pestrého menu vyberie každý. Menu precízne vytváral šéfkuchár, ktorý na ňom pracoval podľa slov majiteľov veľmi dlho.
Názov Nom Nom nevznikol náhodne. Nom Nom totiž v angličtine znamená mňam mňam a majitelia sa od toho chceli odraziť. „Snažili sme sa vybrať takú ponuku jedál, ktorá bude chutiť každému a každý si môže povedať, že mňam mňam,“ dodali.

Podnikatelia z Ukrajiny spolupracujú aj so slovenskými dodávateľmi, no keďže ponúkajú aj jedlá s morskými plodmi, nie všetky suroviny sú slovenského pôvodu: „Zamerali sme sa hlavne na kvalitu toho produktu.“
Manželka majiteľa zároveň dodala, že nemajú žiadne polotovary, a tak zákazníci prídu vždy na čerstvé a dôkladne pripravené jedlo, nehľadiac na to, či ide o raňajky alebo obed.
Čo tu ochutnáš
Zo širokej ponuky jedál si vyberú milovníci európskej kuchyne. Medzi hlavné jedlá patrí napríklad kurací burger, ktorý si môžeš dať za 15 eur. Dostaneš k nemu aj rukavičky. Na výber majú aj hovädzí burger za 17 eur, chobotnicu so zeleninovým pyré za 25 eur alebo teľacie líčka s hľuzovkovým pyré za 25 eur.

Okrem toho si môžeš vybrať filet z dorády so špargľou, kačacie prsia s mrkvovým pyré alebo kotletu po kyjevsky s pyré a hubovou omáčkou, ktorá je podľa manželky majiteľa mimoriadne obľúbená medzi zákazníkmi. Robia tu aj steaky či filet mignon.
Pre menej náročných sú na výber aj cestoviny v priemere za 12 eur alebo šaláty za priemerne 15 eur. Majitelia vyzdvihujú hlavne grécky šalát. Ochutnať môžeš tiež polievky. Najlacnejšia z nich stojí 7,50 a najdrahšia 10 eur. Ak nemáš chuť na nič náročné, vybrať si môžeš aj z ich predjedál, napríklad tatarák z hovädzej sviečkovice za 18 eur. K obedu si tu vieš dať kávu, limonádu, ale aj alkoholické nápoje či koktaily.
A ako sme už písali, môžeš sem prísť aj na raňajky. Sendvič s kuracím mäsom si môžeš dať za 11 eur alebo môžeš ochutnať klasickú omeletu za 8,50 eura. Ak máš chuť na niečo exotickejšie, za 15,50 si môžeš dať tzv. krevety bowl. Mysleli aj na sladké raňajky – preto tu môžeš prísť ochutnať sladké wafle s nutellou a ovocím za 12 eur.
Ľudia im píšu neprajné komentáre pre ich pôvod
Investovali do toho tisícky eur. Priestory reštaurácie boli viac-menej zariadené, čo sa interiéru týka, keďže predtým na tomto mieste fungovalo bistro. Aj z tohto dôvodu dostali negatívne komentáre. Bistro malo totiž nižšie ceny. Majitelia sa ohradili, že ceny voči predchádzajúcej prevádzke prispôsobiť nevedia, lebo dbajú hlavne na kvalitu.

Kritiku dostali aj pre svoj pôvod. Keďže sú z Ukrajiny, ľudia im často píšu, aby sa vrátili späť tam, odkiaľ prišli. Ani to ich však neodradilo od toho, aby si na Slovensku splnili svoje sny o vlastných reštauráciách. Reštaurácia Nom Nom je totiž pod záštitou Varoš Group, ktorá má otvorený podnik aj na Heydukovej. O tom sme ťa informovali už dávnejšie.
Priestory reštaurácie si majitelia vybrali prevažne náhodne. Páčila sa im lokalita, pretože v blízkosti žiadna podobná reštaurácia nie je. Interiér zostal po predchádzajúcich majiteľov, respektíve väčšina z neho. Avšak originálne obrazy na stenách si vyberali sami a celkovo si priestory prispôsobujú vlastným požiadavkám.
Čítaj viac z kategórie: Food biznis