Coworkingová sieť WeWork so 6000 zamestnancami bude bez mäsa. Ide im o životné prostredie

  • Témy týkajúce sa ochrany životného prostredia sú na pretrase každý deň
  • Malé aj veľké firmy prichádzajú s rôznymi nápadmi, ako zo svojho podnikania spraviť biznis ohľaduplnejší k svojmu okoliu
  • Zamyslel sa aj gigant WeWork, ktorý sa rozhodol pre život vo firme bez mäsa
20161014_LA_Culver_City-33
wework.com
  • Témy týkajúce sa ochrany životného prostredia sú na pretrase každý deň
  • Malé aj veľké firmy prichádzajú s rôznymi nápadmi, ako zo svojho podnikania spraviť biznis ohľaduplnejší k svojmu okoliu
  • Zamyslel sa aj gigant WeWork, ktorý sa rozhodol pre život vo firme bez mäsa

Rozhodnúť sa pre vyradenie mäsa sám od seba, to je jedna vec. Ale čo by si robil, keby ti tvoj obľúbený steak zakázali aj v bufete, v práci či na firemných akciách? Nuž, svetoznáma coworkingová sieť WeWork rozposlala svojim 6000 zamestnancom mail, v ktorom stálo presne toto upozornenie. Podľa Bloombergu chce spoločnosť „zachrániť svet“ skôr než Elon Musk a jeho výtvory.

Startup WeWorld si za svoj cieľ stanovil vytvárať priestor, kde človek môže pracovať pre svoj život, nielen živobytie. Chce vytvoriť komunitu šikovných ľudí, nielen bezduchý biznis. Miguel McKelvey, CEO spoločnosti tvrdí, že nový výskum dokázal, že vyhýbanie sa mäsu je jednou z najlepších vecí, ktorú môže jednotlivec pre našu planétu urobiť a je dokonca lepšou voľbou než nákup hybridného auta. Výnimku poskytnú len tým, ktorí majú zdravotné alebo náboženské dôvody.

Krok megafirmy, ktorej ročný obrat je približne 900 miliónov dolárov a po svete má roztrúsených 200 budov, nie je zanedbateľným a je veľkým vzorom aj pre ďalšie spoločnosti, ktoré sa pohrávajú s rovnakou myšlienkou. WeWork nie je však prvý, kto tento krok podstúpil. Projekt Paula a Stelly McCartney „Meat Free Monday“ (pondelok bez mäsa) sa stal populárnym už naprieč 40 krajinami a jeho heslom je: „Aj jeden deň v týždni môže zmeniť svet.“ V Amerike expanduje prvý vegetariánsky fast food Amy’s Drive Thru, bez mäsa fungujú aj zamestnanci startupu Juicero, ktorým spoločnosť prispieva na jedlo bez mäsa.

U nás na Slovensku však aj napriek nárastu záujmu o redukciu mäsa v jedálničkoch po celom svete stále vo väčine zostávame verní domácim mäsovým dobrotám. To však neznamená, že v mestách nie sú roztrúsené prevádzky bistier a reštaurácií, kde na mäso nenarazíš. Je to napríklad Forky´s v Trnave, Made with Laf alebo Bemba, o ktorých si viac prečítaš TU.

Zdroj: Bloomberg.com

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech