KFC otvorilo v Bratislave novú prevádzku. Prekvapila najmä dizajnovými priestormi

  • KFC včera oficiálne otvorilo svoju novú prevádzku v bratislavskom Auparku
  • Nový koncept prevádzky zaujme štýlovým prevedením aj vlastným priestorom na sedenie, a to aj napriek tomu, že sa nachádza vo foodcourte
  • KFC včera oficiálne otvorilo svoju novú prevádzku v bratislavskom Auparku
  • Nový koncept prevádzky zaujme štýlovým prevedením aj vlastným priestorom na sedenie, a to aj napriek tomu, že sa nachádza vo foodcourte

KFC (Kentucky Fried Chicken) je najpopulárnejší reťazec reštaurácií s kuracím mäsom na svete. Špecializuje sa predovšetkým na slávne Original Recipe® smažené kurča. Prvá prevádzka KFC na Slovensku bola otvorená v roku 2006 v Trnave. Ďalšie sa nachádzajú v Banskej Bystrici a Bratislave. Najnovšie pribudla prevádzka KFC aj v bratislavskom Auparku, a to priamo vo foodcourte. Prekvapila naozaj štýlovými a veľkými priestormi. Plusom je aj samostatne sedenie v štýle KFC.


KFC na Slovensku (ako aj v Rakúsku) pôsobí pod záštitou spoločnosti Queensway Restaurants Slovakia, s.r.o., ktorá podľa Finstatu v roku 2017 zvýšila stratu o 145 % na -787 814 eur a tržby jej narástli o 6 % na 3,395 milióna eur.

História vyprážaného kuraťa, ktoré si podmanilo svet

Všetko to začalo s jedným kuchárom, ktorý vytvoril skvelý recept pred viac ako 75 rokmi z tajnej zmesi z 11 druhov bylín a korenín. Ten kuchár bol plukovník Colonel Harland Sanders.

  • 1930: Prvú reštauráciu nazvanú „Sanders Court & Café“ v CorbineSanders otvoril uprostred hospodárskej krízy v americkom štáte Kentucky.
  • 1937: V tomto roku už mala Sandersova reštaurácia viac ako 140 miest na sedenie.
  • 1939: Oheň zničil Sandersov „Court & Café“, ale reštaurácia bola opravená a opäť otvorená. Vďaka vynájdeniu tlakového hrnca začal Sanders svoje kurčatá vyprážať a zabezpečil tak rýchlejšie a kvalitnejšie obslúženie svojich zákazníkov.
  • 1940: Presne v tomto roku sa zrodil ikonický „Original Recipe“, ktorého tajnou prísadou je zmes 11 druhov bylín a korení.

  • 1952: Začína sa boj o výhradné práva na predaj kureniec. Prvým, kto získal právo na ich predaj bol Pete Harman zo Salt lake City. Sandersovi zmluva garantovala 5 centov za každý predaný kus kurčaťa.
  • 1964: KFC má viac ako 600 franchísingových prevádzok v Spojených štátoch a v Kanade a otvára svoju prvú prevádzku v Anglicku.
  • 1979: Pod hlavičkou KFC je pripravovaných 2.7 miliárd kúskov kurčiat a svete je 6 000 KFC reštaurácii s tržbami väčšími ako 2 miliardy amerických dolárov.
  • 1980: Colonel Harland Sanders sa dožil 90 rokov a stal sa symbolom kvality potravinárskeho priemyslu.

zdroj: kfcslovakia.sk, Facebook