Kultové bistro Bratislavčanov spája sily so známou metalovou kaviarňou. Hľadá recept na prežitie

  • Žufaňa je pre mnohých ľudí doslova „love-brandom“
  • Len pred pár mesiacmi bistro oznámilo veľké sťahovanie mimo centra mesta
  • Pandémia im plány zničila, no bojujú ďalej a predstavujú vianočné novinky
Žufaňa/Matej Kmeť
Žufaňa/Matej Kmeť
  • Žufaňa je pre mnohých ľudí doslova „love-brandom“
  • Len pred pár mesiacmi bistro oznámilo veľké sťahovanie mimo centra mesta
  • Pandémia im plány zničila, no bojujú ďalej a predstavujú vianočné novinky

Len nedávno sme ťa informovali, že vyhľadávané raňajkové miesto Žufaňa na Duláku koncom augusta končí. Sťahovať sa malo pomerne nečakane, do bratislavskej mestskej časti Rača. Mnohí sa už nevedeli dočkať, kedy si budú môcť dať dobrú kašu či poctivú praženicu na novej adrese.

Zlou správou je, že zakladateľky bistra Janka, Eva a Kristína museli kvôli korone od avizovaných plánov upustiť. Je to na hlavu. Situácia je príliš nepriaznivá, neistá. Na veľké projekty si treba počkať alebo možno úplne prehodnotiť, ako ďalej. Nechávame si čas. Čo nám dáva zmysel, je spájať sa, spolupracovať, pomôcť si. S kamarátmi z kaviarne MAD DROP sme si ťapli, že to cez zimu skúsime spolu,“ objasňuje tím Žufaňa.

Toto bistro má kuchyňu ako od mamy a vrátiš sa ňou do detstva

Zatiaľ, čo kaviareň ponúka vychvaľovanú kávu, produktové balíčky a terasu s ohrievačmi, tím Žufaňa zabezpečuje jedlo. Po novom tak Žufaňu nájdeš na Radlinského 26. Práve tu, pondelok až piatok od 11:30 do vypredania zásob, kúpiš ich silný vývar či jedlo dňa. Uvažuje sa aj o kašiach či donáške, no nie je to jednoduché.

zdroj: Instagram/Zufanabistro

„Len miestami nám príde situácia taká, že je zbytočné voziť drevo do lesa. Snáď všetci doma varia a vypekajú, ťažšie sa nám hľadá motivácia. Informujeme na sieťach aj o našom aktuálnom stave mysle, o tom, ako nám povedzme že pružne sa meniace nariadenia, dovoľujú fungovať.“

zdroj: Žufaňa/Matej Kmeť

Tím Žufane konštatuje, že podpora ľudí v tieto dni pre bistro znamená veľmi veľa. Aj preto si pripravili nečakané novinky. Spustili e-shop, na ktorom je možné si predobjednať pečenie vianočného pečiva. Taktiež si môžeš kúpiť online kurzy, vďaka ktorým sa naučíš robiť ich kultové kaše či pripraviť si filtrovanú kávu.

zdroj: Žufaňa/Matej Kmeť

Naprázdno neodídeš ani ak patríš medzi fanúšikov vajíčkových raňajok. Nákupom Vajokurzu kurzu získaš prístup do uzavretej facebookovej skupiny, kde budú nazdieľané videá s receptom na krémovú praženicu, klasickú omeletu a vajíčkovú nátierku zo Žufane.

Online kurz žufaňáckej praženice

Online kurz žufaňáckej praženiceČO SA NAUČÍŠ?-> V čom spočíva “zázrak” žufaňáckej praženice-> Aké kuchynské vybavenie je na prípravu ideálne-> Presný postup-> Kde a aké si kupujeme suroviny-> Variácie praženice so slaninou a lučinou + moja domáca verzia s parmezánom a avokádovým toustom-> Zhrnutie na mail (obsahovať bude všetky info + recept na dva prílohové zimné šalátiky)-> Bude aj priestor na otázkyREZERVÁCIE A [email protected], kurz prebehne prostredníctvom aplikácie Zoom DÁTUM A CENA KURZUštvrtok 22.10. o 17.00, cena 22 eur

Posted by Žufaňa on Thursday, October 15, 2020

„Máme dlhy voči štátu ešte z prvej vlny aj voči ľuďom v našom okolí. Nevychádza to. Snáď nikomu dnes nie je na svete ľahko žiť. Zatiaľ dýchame, na pľúcach ťažoba leží, hoci „veď viete čo“ sa nám našťastie vyhýba. Ďakujeme za každý nákup, záujem, milý komentár či inovatívny nápad ako vstať z popola,“ dodávajú.

Zdroj: Žufaňa

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK