„Ľudia mi tvrdili, že moja káva z Vietnamu je otrávená.“ Patrik svoju pražiareň prispôsobil Slovákom

  • Patrik pracuje v IT sektore
  • Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
  • Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog
frisna káva
  • Patrik pracuje v IT sektore
  • Káva mu však zavoňala natoľko, že si otvoril pražiareň
  • Niekedy mu zákazníci vedia pozastaviť mozog
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Patrik Jaroš má 42 rokov, a aj keď ho práca za počítačom v IT firme baví, rozhodol sa pre skutočné voňavý a chutný biznis a založil si pražiareň Frišná káva v Detve. Jeho zámerom je priniesť ľudom značne kvalitnejšiu kávu, ako v dnešných dňoch kúpia v obchodoch. 

Káva mu učarovala u konkurencie 

Patrik si svoju cestu k výberovke našiel približne pred 5 rokmi. Keď bol raz navštíviť mamu v rodných Topoľčanoch, zaujala ho káva v teraz už konkurenčnej pražiarni.

„Ja som sa tam vtedy z nenazdajky zastavil a ten svet mi skutočne učaroval. Vtedy som si tam aj kúpil prvý balíček kávy.“

Výberová káva je termín používaný na označenie kávy, ktorá pochádza zväčša z malých farmárskych alebo rodinných plantáží. Kladie sa veľký dôraz na kvalitu, pestovanie, spracovanie a chutnosť kávových zŕn. To sa následne odzrkadlí aj do hodnotenia. Práve výberové kávy dosahujú tie najvyššie hodnotenia, zvyčajne medzi 80 až 100 bodov. 

Začala myšlienka vlastného praženia

Čítaj viac z kategórie: Food biznis

Zdroj: Instagram/frisnakava

Najnovšie videá

Trendové videá