pekaren vrzukac
pekáreň v Trnave
Pekáreň Vrzukáč

Mladý manželský pár „vykvasil“ ich plán do dokonalosti: Kvásková pekáreň Vrzukáč je hitom Trnavy

  • Nápad na založenie pekárne Vrzukáč vznikol v jedno sobotné ráno pri šálke kávy
  • Dostal ho mladý pár pôsobiaci už nejaký ten rok v gastronómii
  • Nápad na založenie pekárne Vrzukáč vznikol v jedno sobotné ráno pri šálke kávy
  • Dostal ho mladý pár pôsobiaci už nejaký ten rok v gastronómii

Cesty sa im pretli počas štúdia na strednej škole a spoločne ňou kráčajú doposiaľ, a to nielen ako manželia, ale aj ako biznispartneri. Reč je o Miške a Martinovi Švelanovcom, ktorí stoja za nevšednou trnavskou pekárňou Vrzukáč. 

Gastro nebolo ani jednému z nich cudzie, dá sa povedať, že sa mu obaja venujú odjakživa. Založeniu biznisu v Trnave však prechádzali viaceré pracovné skúsenosti v odbore, a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí, a to napríklad v susednom Česku, Anglicku či Taliansku. 

Martin sa počas rozvíjania skúseností venoval kulinárstvu, v minulosti sa dokonca prepracoval aj na post zástupcu šéfkuchára. Miška sa, naopak, venovala primárne obsluhe zákazníkov, ale neskôr nazrela aj do tajov manažérskej práce, kde sa venovala organizovaniu rôznych eventov a celkovej komunikácii s ľuďmi.

Práve u susedov Čechách Martinovi učaroval kvások. Keď Miška zistila, čo všetko sa dá s kváskom vyčarovať, zlákal aj ju. „Počas cestovania po Bali sme si sľúbili, okrem iného, aj založenie pekárne. Práve to bol ten najväčší impulz, že do toho ideme naplno a spolu to zvládneme. Predtým nápady a myšlienky o podnikaní okolo nás len poletovali.“

Pekáreň Vrzukáč
zdroj: Pekáreň Vrzukáč
Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá