Orbis Street Food – Podnik, ktorý dobyl Bratislavu ručne vyrábanými belgickými hranolkami

Jakub Jablonický / 21. novembra 2016 / Business

Vďaka Orbisu sa Bratislavčania už viac nemusia spoliehať iba na kebaby a pochybné bagety.

Orbis Street Food vznikol po tom, ako si Vladimír Schmidt po svojich cestách svetom uvedomil, že Bratislave chýba kvalitné pouličné jedlo. O tom, že naozaj v roku 2014 našiel dieru na trhu, svedčili aj nekonečné rady hneď počas prvého týždňa prevádzky.

10968583_1575708769332688_1234153088744009644_n

foto:FB/ORBIS Street Food

Orbis sa preslávil najmä vďaka svojim belgickým hranolkám. Tie sú ručne šúpané a dvakrát smažené na hovädzom tuku podľa tradičného belgického postupu. Vyrábajú sa zo špeciálnej odrody zemiakov a sú omnoho väčšie ako hranolky, na ktoré bola väčšina z nás pred príchodom Orbisu zvyknutá. V ponuke k nim je niekoľko omáčok, ktoré unikátny zážitok len vylepšia.

Hranolky sú očividným číslom jeden, no Orbis zostáva verný svojmu menu a ponúka street food z celého sveta. Menu sa pravidelne obmieňa a nechýbajú juhoamerické, či ázijské dobroty. Nezabúda sa ani na bezlepkové alternatívy k pečivám. Ako dezert ponúkajú domáce wafle s Rwandskou kávou Garuka od Goriffee.

10479080_1553386231564942_8708388513083291786_o

foto:FB/ORBIS Street Food

Suroviny sú kvalitné a všetko, čo sa dá, sa snažia nakupovať od lokálnych dodávateľov. Ceny jedál väčšinou neprekročia 4 eurá.

“Netvárime sa, že sme najväčší experti na jedlo, ani sa netvárime, že sme vynašli najzdravší spôsob rýchleho stravovania. Našim základným pravidlom hodnotenia kvality je poctivosť a pomer cena/výkon. Teda ako sa jedlo pripravuje a to, čo dostanete v porovnaní s tým, koľko za to zaplatíte. Na základe toho si vyberáme aj našich dodávateľov,” hovorí zakladateľ Orbisu Vladimír Schmidt.

11088424_1600093953560836_4491384384838843585_o

foto:FB/ORBIS Street Food

Orbis Street Food priniesol do Bratislavy niečo, čo tu pred tým nebolo. A ako sa sami presvedčili, Bratislavčanom poctivý street food chýbal. Unikátna atmosféra malej prevádzky a vonkajších stolov spája ulicu s interiérom a vytvára presne ten efekt, aký by pravý street food mal mať. Od jeho vzniku sa počet podnikov ponúkajúcich kvalitné pouličné jedlo zväčšil, no Orbis je stále zaslúženým bratislavským kráľom hranoliek.

zdroj fotografií a titulnej fotografie: FB/ORBIS Street Food

Pridať komentár (0)