Slovenské vlaky chcú potešiť gurmánov. V ponuke majú sushi alebo vietnamskú polievku pho

  • Sushi, hovädzie teriyaki s ryžou i zemiakovo-gaštanový krém
  • ZSSK testuje nové menu aj služby
sopp
ZSSK
  • Sushi, hovädzie teriyaki s ryžou i zemiakovo-gaštanový krém
  • ZSSK testuje nové menu aj služby

ZSSK chce Slovákom dokázať, že aj v reštauračnom vozni sa môžeš cítiť ako v modernej reštaurácii. Reštauračné služby v diaľkových vlakoch obľubuje množstvo ľudí. Národný dopravca sa preto spolu s firmou Wagon Slovakia Košice (WGS), ktorá reštauračné vozne prevádzkuje, rozhodol zmodernizovať a zatraktívniť ponuku jedál, ZSSK o tom informovala v tlačovej správe.

Do pilotnej prevádzky sa tak dostáva prvý reštauračný vozeň, ktorý okrem absolútne nového jedálneho lístka prináša nový koncept služieb. 

zdroj: ZSSK

Deň tak môžeš odštartovať napríklad raňajkami v podobe klasickej praženice, kompletnými anglickými raňajkami či vločkami s bielym jogurtom so sezónnym ovocím. Chýbať nebude ani talianske espreso alebo 100 % džús. Zmeny zasiahnu aj hlavné jedlá, za zmienku stojí tekvicové rizoto s parmezánom, hovädzie teriyaki alebo čerstvý šalát s kozím syrom. Mnohých gurmánov určite poteší aj vietnamská polievka pho-bo, zemiakovo gaštanový krém alebo tradičná fazuľová. 

Okrem „prekopaného“ menu prichádza aj mobilbar s novým vybavením, ktorý ťa obslúži priamo na mieste, kde sedíš. Objednať si môžeš okrem klasických pochutín napríklad aj sushi, americký BBQ hotdog, ale aj nápoje či čerstvo pripravenú kávu.

„V rámci inovácií sme sa rozhodli priniesť do reštauračných vozňov novinky inšpirované svetovou gastronómiou. Štandard stravovacích služieb vo vlakoch tak chceme posunúť na vyššiu úroveň a navrhnutými zmenami zvýšiť komfort pre cestujúcu verejnosť. V prípade zavedených zmien je pre cestujúcich atraktívna najmä novinka, a to ponuka snack menu v celom vlaku, nielen v reštauračnom vozni. Keďže sme v testovacej fáze, našou snahou je novo poskytnuté služby doladiť čo najlepšie, preto budeme vďační, ak nám dajú cestujúci spätnú väzbu,“ približuje hovorkyňa WGS Alžbeta Gajdošová Keruľová.

zdroj: ZSSK

Inovované menu a nové služby nájdeš každý deň vo vlaku IC 44/45, ktorý vychádza z Košíc o 07:11 a smeruje do Viedne cez Bratislavu. Spiatočnú cestu môžeš v novom reštauračnom vozni  absolvovať o 14:42 z Viedne, s odchodom z Bratislavy o 16:06 a s príchodom do Košíc o 20:42. 

„Verím, že sa tento test nášmu partnerovi osvedčí. Naše IC vlaky využíva čoraz viac ľudí a ich ekonomika sa stále zlepšuje. Verím, že tento rok už budú štátom nedotované vlaky ZSSK v zisku a vďaka našim partnerom budeme môcť nové menu ponúknuť aj v ostatných IC-čkach,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Služby i menu sú stále v testovacej prevádzke a neustále sa dolaďujú. ZSSK i WGS preto cestujúcich vyzývajú, aby po otestovaní napísali svoje recenzie a postrehy na emailovú adresu gr@wgske.sk

zdroj: ZSSK

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá