Slovensko pozná najobľúbenejší pivovar v našej krajine. Zrejme si o ňom ešte nepočul 

  • Slováci si aj tento rok zvolili svoj najobľúbenejší pivovar
  • Prekvapivo ide o malého hráča zo Spiša
BUCHVALD
  • Slováci si aj tento rok zvolili svoj najobľúbenejší pivovar
  • Prekvapivo ide o malého hráča zo Spiša

Portál opive.sk aj tento rok zverejnil výsledky ankety Najobľúbenejší pivovar Slovenska. Absolútnym víťazom tejto celoslovenskej ankety sa prekvapivo nestal pivovar so zvučný menom, ako by mnohí zrejme očakávali. Na pomyselný piedestál pivného sveta sa vďaka najväčšiemu počtu hlasov od ľudí stal minipivovar Buchvald zo Spišskej Novej Vsi, ktorý získal spolu 546 hlasov.

zdroj: BUCHVALD

Na druhom mieste skončil už známejší piešťanský pivovar ŽiWell, ktorý si na konto pripísal 444 hlasov, tretím najobľúbenejším pivovarom je zase Stupavar, ktorý dostal 293 hlasov. Ďalej nasleduje minipivovar Tatras, Pivovar Harvánek, Pivovar Baťak, Pivovar Huncút, Hop Grup Pivovar Nitra, Pivovar Liptovar a Mauacký Muádek.

„Vo veľkom finále odovzdalo svoj hlas celkovo 1 936 hlasujúcich. Na rozdiel od krajských kôl sme nezaznamenali žiadne pokusy o podvádzanie či nezvyčajné hlasy. Od začiatku sa odčlenila skupina favoritov. Na začiatku viedol hlasovanie pivovar Stupavar, potom veľmi dlho patrilo prvenstvo pivovaru ŽiWell. Najlepší finiš však mal pivovar Buchvald, ktorý nakoniec vyhral s miernym náskokom,” konštatuje výsledky ankety portál opive.sk.

Hlavným sládkom pivovaru Buchvald na Spiši je Peter Novotný, ktorého zisk titulu Najobľúbenejší pivovar veľmi potešil. 

zdroj: BUCHVALD

„Ocenenie, resp. víťazstvo v ankete o najobľúbenejší pivovar nás veľmi potešilo, no berieme ho s pokorou. Je to pre nás potvrdením, že cesta akou ideme je správna a naši podporovatelia nás takto pekne odmenili. Do budúcnosti je to pre nás obrovský záväzok, aby sme remeslo výroby piva, ktorému hovoríme poctivé, naozaj takto aj robili a stále pre niekoho možno už omieľanú frázu poctivej remeselnej výroby piva pretavovali skuročne do reality. Od začiatku založenia spoločnosti som nahlas vyslovil myšlienku, že zo značky Buchvald chceme urobiť top regionálnu potravinu, a toto je jeden z malých krôčikov k napĺňaniu tejto myšlienky,” vyjadril sa pre Startitup Peter Novotný. 

Peter Novotný je skúseným sládkom, ktorý dokonca absolvoval aj študijný pobyt v pivovare Kout na Šumavě, kde sa pod vedením hlavného sládka pivovaru Bohuslava Hlavsu zaúčal do tajov výroby toho najlepšieho piva.

Práve tu sa naučil ako dodržiavať princípy klasickej výroby, používanie prvotriednych surovín, spôsob a dĺžka ležania piva a tak sa odlišovať od všetkých takzvaných „mydlovarov“ či produktov z chemických tovární, ktorými náš trh zaplavujú obrí giganti. 

Pri výrobe piva Buchvald tak sládkovia okrem dodržiavania klasických tradičných postupov dodržiavajú aj potrebnú dobu ležania, ktorá je v prípade tohto pivovaru až 12 týždňov. 

„Klasický tradičný postup pre nás neznamená frázu na oklamanie spotrebiteľa. Riadime sa starým pivovarským zákonom, ktorý hovorí, že pri výrobe piva sa môže použiť len voda, slad, chmeľ a kvasnice a behom výroby sa do neho nesmie nič pridať ani odobrať. Pivo Buchvald varíme bez kompromisov spomenutým spôsobom. Nepasterizujeme ho, nefiltrujeme, nepridávame žiadne stabilizátory. Zostáva čistým prírodným produktom. Používame slad z klasickej humnovej sladovne a chmeľ výhradne žatecký poloraný červeňák,” dodáva Novotný.

Zdroj: opive.sk

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech