Street foody Buchtáreň a Regal Rooftop otvorili sezónu vo veľkolepom štýle

Marianna Mikešová / 9. apríla 2017 / Zo Slovenska

zdroj: Linda Prebreza

Čo je lepšie ako „pouličné“ dobroty v podobe horúcej plnenej buchty alebo delikátneho domáceho burgeru? Asi už len dať si oboje. Práve to si mohli užiť všetci hladoši v sobotu na otvorení Rooftopu a pokrstení kamennej prevádzky Buchtárne. My sme neodolali!

Dva obľúbené bratislavské gastro podniky sa rozhodli spojiť sily a odštartovať slnečnú sezónu ruka v ruke. Sídlia v jednej budove a napriek tomu, že Buchtáreň je na prízemí, svoju parenú dobrotu si môžeš pokojne zjesť aj na terase Rooftopu, ktorú Regal Burger po dlhšej prestávke a rekonštrukcii opäť otvoril.

Foto: Linda Prebreza

Foto: Linda Prebreza

Ani menej slnečné počasie ľudí neodradilo vychutnať si skvelé jedlo v kombinácii s bratislavským výhľadom a živou hudbou. Osud tiež zariadil, že Regal včera rozdával komplet všetko zadarmo – terasou lietali burgre, hranolky aj pivo a veselý Regal tím ti nedovolil odmietnuť. Doteraz si nie sme istí, či za tým bola skutočne pokazená kasa, alebo len chuť potešiť čo najviac hladošov. :)

Foto: Linda Prebreza

Keďže Regal v Bratislave nie je žiadnym nováčikom a jeho kvalita je zaručená, sústredili sme sa viac na Buchtáreň.

Z ulice do prevádzky

Len máloktorému street foodu sa podarí taký bleskový úspech. Len čo Buchtáreň v septembri minulého roku vyšla so svojím pouličným stánkom na svetlo sveta, ľudia sa ich tradičných parených buchiet nevedia nabažiť. Stojí za tým samozrejme šikovnosť celého tímu, ale aj nostalgia detských čias, ktorá sa každému pri prvom súste vybaví.

Foto: facebook.com/Buchtáreň

„Buchtoši“, ako sa tím Buchtárne vtipne nazýva, chceli na akcii dostať do povedomia svoju novú prevádzku, ktorú oficiálne otvárajú v pondelok 10. 4. o 10:04. Mali naozaj čo robiť, aby uspokojili všetkých hladných zákazníkov. Na ochutnávku zdarma ich prišlo toľko, že posledné nutellové buchty sa rozdali na terase Rooftopu už okolo deviatej.

Foto: Linda Prebreza

V ponuke majú 8 druhov domácich parených buchiet, ktoré obmieňajú podľa nálady, a niekoľko druhov posýpok. „Vždy budú tri-štyri sladké a jedna slaná. Teraz robíme s mletým mäsom a slaninkou a cibuľkou navrchu, raz sme skúšali aj bryndzovú a mala obrovský úspech,“ teší sa spolumajiteľ Buchtárne Tomáš. Medzi najobľúbenejšie patrí buchta s vanilkovým krémom, no skvelo odštartovala aj nová mäsová príchuť.

Foto: Linda Prebreza

Postupne chcú pridávať ďalšie novinky. Pribudnú aj posýpky, ako strúhaný tvaroh, strúhaný perník či hrušková pracharanda – tradičný recept z mletého sušeného ovocia, ktoré chce Tomáš priniesť z Česka. Vďaka kamennej prevádzke tak majú konečne priestor pre experimenty a tiež nepretržité uspokojovanie zákazníkov.

Foto: Linda Prebreza

„Od začiatku som mal v hlave, že chcem kamennú prevádzku, no pôvodne to malo byť až koncom roka. Každý deň mi však volalo asi 10 ľudí, ktorí si chceli dať buchtu aj mimo akcie,“ povedal Tomáš. Pre veľký dopyt dokonca začali predávať aj balené buchty či knedle na doma. Vďaka náhode a skvelej ponuke od Regalu majú priamo v centre ideálnu prevádzku s kuchynkou aj chill-out zónou. Priestor vtipne vyzdobili sloganmi ako „Tu sedí buchta“ či „Vykysni sa tu“. :)

Foto: Linda Prebreza

Aby bola ponuka plnohodnotná, čoskoro si tu budeš môcť dať raňajkové aj obedové menu. „Na raňajky bude bábovka, pečená buchta či knedľa vo vajci a na obed chceme k buchtám robiť domáce polievky,“ prezradil Tomáš. Zákazníkom chcú ponúkať aj kávu, preto dohadujú spojenie s úspešnou pouličnou kaviarňou. Pribudnú aj čaje Wilfred či čerstvé freshe.

Foto: Linda Prebreza

Keďže Buchtáreň začala ako pouličný stánok, chce si svoju identitu zachovať. Naďalej bude predávať na trhoch a festivaloch, kde sú ich buchty príjemným rýdzo slovenským spestrením ponuky jedál. Budúci rok by sa chceli preraziť aj do Čiech.

Dostal si chuť? Buchty aj burgre hľadaj na Hurbanovom námestí 6.

 

Pridať komentár (0)