V tejto reštaurácii ťa posadia do skleníka a je to hit. Termíny sú vybookované mesiac dopredu

  • Centrum Amsterdamu ukrýva reštauráciu, ktorá si s obmedzeniami počas pandémie koronavírusu poradila po svojom
  • Hostí usádza v malých skleníkoch. Záujem o takýto typ gastronomického zážitku je obrovský
  • Termíny sú vypredané na mesiac dopredu
Mediamatic
  • Centrum Amsterdamu ukrýva reštauráciu, ktorá si s obmedzeniami počas pandémie koronavírusu poradila po svojom
  • Hostí usádza v malých skleníkoch. Záujem o takýto typ gastronomického zážitku je obrovský
  • Termíny sú vypredané na mesiac dopredu

Aj ty patríš medzi ľudí, ktorí sa nevedia dočkať momentu, kedy si budú môcť posedieť vo svojej obľúbenej reštaurácii? Aj keď väčšina reštaurácií a bistier momentálne ponúka len rozvoz či obmedzené posedenie na terase, jedna z prevádzok v Amsterdame sa dokonale vynašla. Na trh prišla s kreatívnym konceptom oddelených skleníkov, v akých ľudia bežne pestujú zeleninu.

Tento koncept má na svedomí reštaurácia Mediamatic Eten, ktorej sa týmto spôsobom darí udržiavať medzi hosťami dostatočný sociálny odstup. V skleníku si môžu svoje jedlo vychutnať naraz dve až tri osoby, ktoré žijú v spoločnej domácnosti.

zdroj: Mediamatic

Okrem dobrej gastronómie ich tu čaká aj skvelý výhľad, nakoľko skleníky sú inštalované pozdĺž prístavu. „Naše skleníky vás chránia nie len pred zvukom, ale aj pred  ostatnými ľuďmi. Zároveň vám ponúkajú jedinečný zážitok z intímneho stravovania,“ píše reštaurácia Mediamatic na svojom oficiálnom webe.

Tento projekt sa nazýva Serres Séparées (francúzsky výraz pre samostatné skleníky) a slúži ako doplnok  k hlavnej reštaurácii, ktorá je taktiež presklená.

zdroj: Mediamatic

Čašníci a kuchári tejto prevádzky sú vybavení rukavicami a na hlavách majú plastové štíty. Riad sa podáva na drevených doskách, ktoré je možné zbierať bez toho, aby museli vstupovať do skleníka. Reštaurácia Eten patrí do umeleckého komplexu Mediamatic, ktorého výstavy a prezentácie sa zvyčajne nesú v štýle trvalej udržateľnosti.

Podávajú sa tu vegetariánske jedlá vyrobené z produktov z okolitých fariem. Dôraz sa kladie aj na používanie čerstvých byliniek, ktoré tu rastú vďaka technike aquaponiky. Ide o techniku, ktorá vytvára ekosystém medzi pestovaním rastlín a chovom rýb.

zdroj: Mediamatic

Hostia tu môžu očakávať veľké porcie jedla, ktoré si môžu  medzi sebou zdielať. Mnohé z nich sa dajú jesť rukami, aby sa zabránilo zbytočnému používaniu príborov. Projekt skleníkovej reštaurácie je momentálne v testovacej fáze, no jeho potenciál je veľký.

Ak príde k jeho schváleniu, prví hostia by tu mohli byť obslúžení už 21. mája. Štvorchodové vegetariánske menu pre dve osoby tu vychádza na 80 eur a za tretiu osobu sa pripláca ďalších 40 eur. O tom, že tento skleníkový koncept nebude mať núdzu o zákazníkov, svedčí aj fakt, že skleníky sú vybookované až do konca júna

Zdroj: mediamatic.net

Najnovšie video

Fontech

ĎALŠIE ČLÁNKY Z FONTECH.SK

Fontech