Na Slovensko priniesli najkvalitnejšie potraviny. Dnes idú príkladom väčšine firiem v recyklácii

Pozreli sme sa do zákulisia obľúbených potravín YEME a zisťovali sme, čo sa stane s nepredaným jedlom, keď ho vyradia s prevádzky. Vďaka projektu Zero Waste Centrum sa až 85% odpadu z YEME vytriedi a tak mesačne zhodnotia viac ako 70 ton odpadu. Či už ide o kompostovateľné obaly, plasty alebo drevo, všetko sa spracúva do podoby, aby sa dali zrecyklovať a opäť využiť. V komunálnom odpade tak končí len minimálna časť. O technológii a procese spracovania odpadu ti rozpráva Palo Ráček z firmy Novart, ktorá navrhla riešenie Zero Waste Centra.

Ako vyzerá ovocie a zelenina po jednom dni v obrovskom kompostéri a aké ďalšie ekologické opatrenia robia z YEME lídra v spracovaní a recyklácii odpadu v potravinárskom segmente? Inšpirovať sa môžu aj ďalšie firmy, ktorým záleží na ekológii a znížení množstva komunálneho odpadu. Napíš nám do komentáru či by si vedel predstaviť pracovať s odpadom, lebo musíme priznať, že tá aróma prekvapila aj nás :D. Ako sa tebe darí pri separovaní a čo môžme ako spoloťnosť zlepšiť? Napíš nám svoj názor a uži si video s našim Ivom Malárikom.

YEME Instagram

viac o projekte sa dočítaš tu

  • 24 hod
  • 48 hod
  • 7 dní