Vyučil sa v Neapole, teraz tu robí najlepšiu pizzu v meste. „Pracujem 7 dní v týždni, voľno nemám“

  • V centre slovenského Malého Ríma si môžeš vychutnať aj tradičnú taliansku kuchyňu
  • Prináša ju sem Marcel Pažitka spolu s jeho tímom
Ilustračná, Freepik/@senivpetro, Per Tutti
  • V centre slovenského Malého Ríma si môžeš vychutnať aj tradičnú taliansku kuchyňu
  • Prináša ju sem Marcel Pažitka spolu s jeho tímom

Marcel je presvedčený, že sa stále oplatí investovať do vlastného podnikania aj napriek neľahkej situácii v gastro sektore. Aj preto predstavil svoju reštauráciu s názvom Per Tutti , čo v preklade znamená „pre každého“.

Koncept je prorodinne zameraný s vnútroblokom a pekným vonkajším detským ihriskom. Základom je neapolská pizza pripravovaná z vyberaných surovín. Populárne je aj ich tradičné talianske risotto či pasta. 

„Robím gastro celý život. Začínal som ako čašník, ale po dvoch rokoch som pochopil, že varenie a kuchyňa sú mi bližšie. Varil som 7 rokov v zahraničí, po návrate som prešiel pár hotelmi a potom som prijal ponuku v manažmente najväčšej trnavskej gastro firmy.“

Per Tutti Marcel otvoril po druhej vlne korony, aj preto pociťoval určitú skepsu, no zároveň projektu úprimne veril. Do tohto kroku ho posmelil aj fakt, že dostal ponuku na jedinečné miesto umiestnené priamo na námestí historického centra.

Taktiež to boli podľa jeho slov aj zamestnanci, ktorí za ním vždy stáli.

„Jedného človeka musím predsa vypichnúť a to je môj pizza šéf, ktorý sa remeslu vyučil v Neapole a robí tú najlepšiu neapolskú pizzu v Trnave.“

Ak do Per Tutti zavítaš, Marcel ti odporúča ochutnať ich pizzu, ktorá je podľa jeho slov jedinečná. Za zmienku stojí aj ich krémové risotto či tradičná pastu, ku ktorej tu vedia napárovať výborné talianske víno či domáce limonády. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Per Tutti Trnava (@pertutti.ristorante)

Otvoriť takúto reštauráciu si však žiadalo aj značnú investíciu.

„Neboli to malé peniaze na dobu, v ktorej sme sa nachádzali, a po uzavretí prevádzky z dôvodu pandémie sa investícia navyšovala tým, že som udržal kompletne celý tím zamestnancov. Bola to kombinácia úveru a leasingu na gastro zariadenie. Bál som sa zadĺženia, ale veril som mojim inštinktom. Celkovú návratnosť investície očakávam do štyroch rokov a potom treba opäť investovať. Je to kruh.“

Tento článok je dostupný členom Startitup PREMIUM

Zdroje: italianfoodcompany.com, Per Tutti

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá