Vietnamské bistro TUSI má novinku. Ako jediní na Slovensku budú ponúkať unikátnu špecialitu

  • V Bratislave nájdeš vietnamskú kuchyňu s prekvapením
  • Majiteľ nám prezradil, prečo je ich prístup k jedlu unikátny
TUSI Bratislava
  • V Bratislave nájdeš vietnamskú kuchyňu s prekvapením
  • Majiteľ nám prezradil, prečo je ich prístup k jedlu unikátny
ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Vietnamské bistro TUSI, ktoré otvorilo tento rok, prichádza s výraznou zmenou. Na Špitálskej 59 nájdeš tradičnú vietnamskú kuchyňu netradičným spôsobom – trochu inak. Od toho sa odvíja aj ich podtitul: „Same Same But Different.“

Majiteľ bistra bude prvým Slovákom, ktorý bude na našom území podávať špecialitu TUSI Nam Bo. Na otvorení ich nového konceptu sme boli aj my. 

Bistro má viacero noviniek 

Program večera sprevádzal DJ Casey Sinclair, vystúpil aj huslista Peter Violin, raper Bwayne či raper Dawe White. Hostia si mohli vybrať zo všetkých jedál z ponuky bistra.

TUSI má okrem jedla ešte jednu novinku – digitálny vernostný program pre zákazníkov v spolupráci so spoločnosťou Rewardly. Stačí naskenovať QR kód. 

Pri prvom otvorení prevádzky TUSI sme boli už vo februári. V tom čase bistro vlastnili dvaja majitelia, dnes ním zostal len Marek. Chcel vytvoriť miesto, ktoré ponúkne autentické chute, moderný vibe a čistý priestor, kde sa zákazník necíti ako v typickom bistre. V Bratislave podľa neho chýbal podnik s kvalitnými surovinami a kvalitnou vzduchotechnikou. 

TUSI Bistro
zdroj: Archív/TUSI

„Zákazník tak môže od nás odísť bez toho, aby sa musel prezliekať do čistých vecí, pretože to tu nesmrdí. Nechceme hovoriť o konkurencii, no my starostlivo dbáme na všetky hygienické normy,“ vyjadril sa Marek.

Zákazníci dostanú autentický zážitok

Majiteľ nám povedal, že v kuchyni pracujú len Vietnamci, a tak majú návštevníci autentický zážitok. Však jedlá však jemne upravuje, aby boli ľahšie, no stále chuťovo výrazné. Chceli sa odlíšiť nielen kvalitou surovín, ale aj názvom a dizajnom podniku. TUSI je totiž slovná hračka: „Pretože – Kde si? Tu si – TUSI.“ Dominantou podniku je ružová farba, ktorú vyberali strategicky: „Je to moderná farba, celý svet teraz fičí na ružovej.“

Interiér im zariaďovali Bodka Architekti a masívne obrazy na stenách vyhotovila podľa ich predstáv a vkusu Niki Zsuriková. 

TUSI
zdroj: Archív/TUSI

Ich jedlo sme otestovali aj my

Marek nám prezradil, že pri tradičných jedlách jemne menia receptúru v rezancoch. Podľa neho sú jediní na Slovensku, ktorí niečo také skúšajú robiť: „Preferujeme Mien rezance v polievkach, ponúkame to aj zákazníkom. Mien rezance sú oveľa ľahšie, ale chuťovo úžasné. Nerobí to zatiaľ nikto, okrem nás.“

My sme ochutnali ich udon rezance s kuracím mäsom. Na tanier sme dostali 600-gramovú porciu. Rezance boli dobre dochutené, zelenina čerstvá a mäso správne prepečené.

Na pitie majú menší výber nápojov, ktoré začínajú na dvoch eurách. Dáš si tu klasickú Coca-Colu, ale aj kokosovú vodu. Celkovo sa tu ceny pohybujú od 8 eur do 9,90 eur za rezance rôznych druhov. Okrem rezancov ponúkajú aj polievky, najlacnejšia začína na 4 eurách. Nájdeš tu však aj iné chuťovky – napríklad Bun Nem, Bun Cha, krevetové závitky a iné.

Lokalitu si majiteľ vyberal strategicky

Špitálsku 59 si vybrali z jednoduchého dôvodu. „Je tu veľa škôl, administratívnych budov, ministerstiev, no absentovalo tu miesto, kam ľudia môžu prísť na obed. Miesto, kde sa môžu prísť kvalitne, rýchlo a za dobré peniaze najesť. Chceme však pritiahnuť aj širšiu klientelu, nielen tú obedovú. Pýtame sa ľudí, či im chutí, a chceme počuť pravdu. Hovoria, že je to výborné.“

Pýtala som sa aj na to, prečo by zákazníci mali prísť vyskúšať práve toto bistro. „Je to, samozrejme, na každom jednom z nich. Nech čitatelia prídu a rozhodnú sa sami. Vyskúšajú a uvidia, prečo sme iní a čím sa líšime od konkurencie. Nech si každý spraví vlastný názor,“ uviedli.

Čítaj viac z kategórie: Food biznis

Najnovšie videá

Trendové videá