Spor taxikárov je rozhodnutý: Uber dal bratislavskej konkurencii na frak

  • Konflikt bratislavských taxislužieb s konkurčneným Uberom sa už ťahá nejaký čas. Po niekoľkých protestných jazdách a agresívnych výstrelkoch túto spoločnosť taxikári dokonca zažalovali. Dnes je jasné, že úspešnej taxislužby sa len tak ľahko nezbavia.
collageqq
independent.co.uk/pixabay.com
  • Konflikt bratislavských taxislužieb s konkurčneným Uberom sa už ťahá nejaký čas. Po niekoľkých protestných jazdách a agresívnych výstrelkoch túto spoločnosť taxikári dokonca zažalovali. Dnes je jasné, že úspešnej taxislužby sa len tak ľahko nezbavia.

Vojna bratislavských taxikárov s Uberom bola skutočne intenzívna a odporom voči tejto taxislužbe, ktorá ich údajne oberá o klientelu a podniká načierno, sa žiaden vodič netajil. Na Facebooku sa tiež sformovala skupina s názvom Stop Uber na Slovensku a práve tá mala pravdepodobne na svedomí útok na autá Uberu. Muži v kuklách večer autá polepili nálepkami s textom „illegal transport“, pľuli na ne a neodpustili si urážky.

Vedenie Uberu sa však teraz môže tešiť a jeho priaznivci si vydýchnuť – Uber na Slovensku zostáva! Náreky totiž taxikárom nepomohli a polícia trestné oznámenie na Uber pre podozrenie z prečinu neoprávneného podnikaniana odmietla. Oznámenie podal majiteľ taxislužby Taxi Trend Peter Fitoš.

Foto: facebook.com/Stop Uber na Slovensku

 

Celá záležitosť môže byť pre vodičov klasických taxislužieb skutočne frustrujúca. Nielen, že ich úsilie pošpiniť Uber nevyšlo a ten bude v Bratislave naďalej podnikať, ale dokázal tiež, že má navrch. Zvíťazil totiž bez akejkoľvek pomsty či snahy taxikárov poškodiť. Bojuje len konkurencieschopnosťou, pretože na rozdiel od často predražených služieb, ktoré si pýtajú príplatky za všetko možné, ponúka lepšie ceny a je užívateľsky príjemnejší. Vieš, koľko zaplatíš či kedy vodič príde.

Taxikári si však nemyslia, že hrá čistú hru a naďalej tvrdia, že jeho podnikanie je nelegálne. Vodiči totiž nemusia absolvovať žiadne psychotesty, lekárske prehliadky či kontroly. To, či Uber skutočne obchádza zákon je však na posúdení polície a tá vyslovila jasné stanovisko. Uber navyše za dobu svojho pôsobenia dokázal, že je revolučným dopravcom a teší sa obľube v mnohých krajinách. Z biznisového hľadiska jednoznačne boduje.

Foto: nytimes.com

Každý však má na tento problém iný pohľad a aj keď v Bratislave rozhodli, že najväčšia taxislužba na svete zákon neporušuje, v Brne nedávno súd jeho pôsobenie zakázal. Podobne je na tom Francúzsko, kde Uberu najprv udelili mastnú pokutu a neskôr ho stopli. Ty však môžeš touto taxislužbou naďalej jazdiť.

Bratislavskí taxikári sa však stále nevzdávajú svojho práva na boj a dnes v Bratislave chystajú ďalšiu protestnú jazdu.

 

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá