Fantastický úspech z Česka. Populárne štúdio oznámilo, že vytvorili webovú verziu Tinderu

  • Tinder má už od marca aj svoju webovú verziu.
  • Extrémne populárny dizajn má na svedomí štúdio u našich západných susedov.
  • Časť tímu pracovala dokonca priamo v kanceláriách v Los Angeles.
collage
strv.com/Google Play
  • Tinder má už od marca aj svoju webovú verziu.
  • Extrémne populárny dizajn má na svedomí štúdio u našich západných susedov.
  • Časť tímu pracovala dokonca priamo v kanceláriách v Los Angeles.

Notoricky známa mobilná zoznamka Tinder je na svete len od v septembra 2012, no dnes má na svojom konte perfektné štatistiky. Pre používateľa mimoriadne jednoduchá zoznamka je dostupná v 30 jazykoch a hoci k súčasným štatistikám množstva používateľov sa nedá len tak ľahko dostať, už dva roky po spustení boli výsledkom aplikácie milióny swipnutí, nespočetne veľa schôdzok a dokonca 300 žiadostí o ruku. Dnes je to 1,6 miliárd swipnutí denne, milión rande za týždeň a takmer dve stovky zapojených krajín. Nuž a Tinder má už aj svoju webovú verziu, ktorá je na trhu od marca tohto roka. Až doposiaľ to síce nebolo zverejnené, no za jej zrodom stojí šikovné české štúdio STRV.

Mobilná verzia sa od tej webovej takmer nelíši. Všetky funkcie, ktoré boli pôvodne zahrnuté vo verzii pre smartfóny, nájdeš aj na tinder.com. Pomocou myšky swipuješ medzi zoznamom potenciálnych partnerov, z času na čas na obrazovke zabliká „It´s a match!“ a môžeš začať chatovať, flirtovať a možno aj nájsť životnú lásku. ;)

Štúdio STRV sa zameriava prevažne na vývoj mobilných a webových aplikácií a vo svojom portfóliu má appky, ako Pura Scents, Rednote alebo Ripple a spolupracuje s naozaj zvučnými menami. Pri zrode Tindru sa dokonca časť tímu dostala priamo do kancelárií spoločnosti v Los Angeles, kde na svojom projekte pracovali. Zaujímavosťou je, že Tinder sa s STRV spojil aj napriek tomu, že s externými firmami nezvykne spolupracovať, prezradil Ryan Ogle, bývalý CTO Tinderu. Táto spolupráca vraj nie je prvou: „Jedného dňa proste chlapci z STRV vošli do našich kancelárií s aplikáciou pre Apple TV.“ povedal Ogle pre czechcrunch.cz, tá sa mimoriadne ujala, a tak sa teda zohratý tím spolu pustil do webovej verzie aplikácie, ktorá bola už o niečo väčším sústom.

Hoci má STRV na svojom konte niekoľko prestížnych klientov, to, že sa jedná o naozaj lukratívnu zákazku, potvrdzuje aj pár neodškriepiteľných faktov. Zisky Tinderu sa v treťom štvrťroku 2017 podľa odhadov pohybujú v stovkách miliónov dolárov v tesnom závese za Netflixom. No a napíš nám aj ty, či využívaš túto populárnu zoznamku.

Zdroj: czechcrunch.cz

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá