Takto jednoducho si vieš kúpiť nadupaný renovovaný notebook aj na Slovensku

  • Naše požiadavky zneli jasne - SSD disk, rýchly procesor (aspoň i5-ka), 2-ročná záruka, showroom alebo predajňa, kde si ho môžeme vyskúšať na vlastnej koži a klávesnica so slovenskou diakritikou.
  • Podarilo sa nám uspieť na trhu s renovovanou výpočtovou technikou a našli sme to, čo sme hľadali?
cistenie-komponentov-a-ich-update
Refurbished
  • Naše požiadavky zneli jasne - SSD disk, rýchly procesor (aspoň i5-ka), 2-ročná záruka, showroom alebo predajňa, kde si ho môžeme vyskúšať na vlastnej koži a klávesnica so slovenskou diakritikou.
  • Podarilo sa nám uspieť na trhu s renovovanou výpočtovou technikou a našli sme to, čo sme hľadali?

Možno sa pýtate, prečo sme si vôbec vybrali  renovovanú techniku a začali sa ňou zaoberať. Ako sa hovorí, každá minca má dve strany. Pri výpočtovej technike to platí rovnako. Jedna skupina ľudí baží po každej jednej novinke, ktorá uzrie svetlo sveta a neváhajú každoročne svoju techniku obmieňať, a tá druhá má zase bližšie k udržateľnosti a sem-tam siahne po niečom aj “z druhej ruky”.

My sme sa tento raz postavili práve na tú druhú stranu a chceli vyskúšať, či renovovaná výpočtová technika vôbec má šancu konkurovať novým modelom. Výsledky nás veľmi milo prekvapili a veríme, že rovnako prekvapia aj vás.

Dôkladný rešerš

Začali sme klasicky. Googlením. Po zadaní kľúčového slova “renovovaný notebook” sa nám hneď na prvej strane ukázalo 5 firiem, ktoré sa tejto problematike venujú. Je možné, že ich je aj viac, ale povedali sme si, že ak majú kvalitné SEO, je možné, že rovnako kvalitné budú aj ich produkty.

Dôkladne sme si preklikali ich webstránky a zamerali sme sa okrem samotných produktov, aj na služby či orientáciu na webe z hľadiska UX. Prístupy firiem boli rôzne. Niektoré mali síce super produkty za skvelé ceny, no web alebo služby neboli na dostatočnej úrovni, aby sme sa nimi zaoberali ďalej. Po čase sme našli víťaza. Stala sa ním značka Refurbished, ktorá nás naozaj veľmi milo prekvapila a do bodky splnila naše očakávania.

Refurbished – líder na trhu renovovanej techniky

Orientácia na webe Refurbished bola naozaj bezproblémová. Ľahko sme sa preklikali až k samotnej kategórii “notebooky”, kde sme našli model podľa našich predstáv. Okrem notebookov tu môžete nájsť aj desktopy, tlačiarne, monitory či pracovné zostavy pre náročných.

Produkty a skvelý web nie je ani zďaleka to, čo robí túto značku výnimočnou. Zaujal nás aj jej prístup 7 zo 7, ktorý sme nenašli u žiadneho iného predajcu. Značka Refurbished totiž ponúka napríklad minimálne 24-mesačnú záruku, ktorú je možné predĺžiť až na 60 mesiacov, rýchly servis a dodanie, má vyše 140 partnerov po celom Slovensku, kde si konkrétne produkty môžete vyskúšať na vlastnej koži. Určite poteší aj ekologické štýlové balenie či obnovené slovenské klávesnice aj s diakritikou.

Vďaka týmto atribútom a počtu ročne predaných kusov, ktoré prevýšilo 35 000 za rok 2017, môžeme značku Refurbished pokojne označiť za lídra na našom trhu. Ak sa rozhodnete pre renovovanú výpočtovú techniku od tejto značky, vedzte, že bude o vás naozaj dobre postarané.

Na životnom prostredí predsa záleží

Renovovanú výpočtovú techniku sme si samozrejme nevybrali len tak náhodou. Je to jeden z celosvetových trendov, ktoré prerazili aj u nás na Slovensku a tlačia sa do popredia. Okrem toho, že má užívateľ naozaj výkonný stroj za skvelé peniaze, pomáha riešiť ešte jeden závažný problém. Tým problémom je množiaci sa elektroodpad, ktorý našej prírode naozaj neprospieva a vyradená výpočtová technika tvorí z tohto množstva pomerne vysoké percento.

Avšak práve uvedomelým prístupom, môže každý jeden z nás prispieť k tomu, že sa naša budúca generácia bude mať o čosi lepšie. Stačí ak podľahnete trendu “udržateľnosti” a pri najbližšej výmene vašich zariadení siahnete napríklad aj po renovovaných kusoch.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá